„Anul Zimbrului” pentru ”Conservation Carpathia”

de | 28.01.2021 13:08 | Actualitate

Peste o mie de hectare de pădure a completat anul trecut tezaurul verde deținut de Fundația ”Conservation Carpathia” în munții Muscelului, aproape un sfert reprezentând suprafață la ras, în Făgăraș, acolo unde se vor planta în viitor puieți care să refacă pădurea. Aproape patru sute de mii de puieți s-au prins deja pe munți numai anul trecut, plantarea fiind realizată de muncitori sezonieri, rangeri și voluntari.
Peste toate, însă, 2020 a fost ”Anul Zimbrului” pentru ”Conservation Carpathia”. S-a născut primul pui de zimbru în sălbăticie, iar alte cinci mamifere ierbivore au fost aduse pe Valea Dâmboviței, în țarcul de la Bunea.
La Lerești a fost realizată o nouă incintă de aclimatizare pentru un nou lot de animale, fiind deja adus acolo un prim zimbru provenind din Marea Britanie. În plus, la Nucșoara au început demersurile pentru amenajarea unei a treia zone de reintroducere a zimbrilor în Munții Făgăraș.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și CONSERVATION CARPATHIA: Încă 17 noi exemplare de zimbru în Munții Făgăraș

Citește și 28 de computere de la “Conservation Carpathia” pentru copiii din Nucșoara

 

 

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!
Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!

Accident rutier produs în cursul zilei de astăzi în satul Nămăești, comuna argeșeană Valea Mare Pravăț. Din primele informații aflăm că, a fost implicat un singur autoturism care s-a răsturnat în șanțul de pe marginea carosabilului. Posibil o persoană să fie rănită....