Web Analytics

Anul universitar se deschide la Pitești Arena pe 3 octombrie

de | 30.09.2023 08:15 | Actualitate, Cultură, Home, Jurnalul Universitar

Marți, 3 octombrie, de la ora 10, va avea loc ceremonia oficială de deschidere a noului an universitar la Pitești. Evenimentul se va desfășura – potrivit unui comunicat de presă remis de Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, Centrul Universitar Pitești – la Pitești Arena.

Citeşte şi: Istoria prinde viață la Castrul Roman Jidova! Festival de tradiție la Câmpulung

Anul 2023 a marcat un moment foarte important pentru dezvoltarea comunității noastre, dar și pentru întreg mediul academic din sud-estul Europei: înființarea celei mai mari instituții de învățământ superior din România, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București. Astfel, prin fuziunea cu Universitatea din Pitești, ne continuăm misiunea începută în urmă cu 205 ani, aceea de a face lumea mai bună prin știință și tehnologie, de a construi un nou model de universitate și centru de cercetare.

Această misiune nu ar fi posibilă fără entuziasmul, potențialul și curiozitatea viitoarelor generații de specialiști. Cu o nouă denumire și o comunitate extinsă – de peste 40.000 de studenți și 2.000 de cadre didactice – deschidem anul universitar 2023-2024, cu bucurie și entuziasm, primind în comunitatea POLITEHNICA București o nouă generație de studenți.

Astăzi, când universitățile au, mai mult ca oricând, rolul de a pregăti oameni care să modeleze viitorul, nu doar să reacționeze la acesta, ne mândrim cu faptul că oferim studenților noștri atât cunoștințe, cât și sprijin în tot ceea ce întreprind, încredere și viziune. De aceea, absolvenții noștri excelează oriunde în lume, indiferent de industria în care activează” – se arată într-un mesaj semant de rectorul Mihnea Costoiu și de prorectorul coordonator Dumitru Chirleșan.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *