Web Analytics
scris miercuri, 08.03.2023

Antrenorul Vali Ioniţă, despre performanţa Florentinei Ivănescu: „Prin această medalie a luat foarte multe puncte şi a urcat mult în clasamentul mondial”

Întrebat despre medalia de bronz obținută de Florentina Ivănescu la Grand Slam-ul de judo din Uzbekistan și despre calificarea matematică la Olimpiada de la Paris, antrenorul Valentin Ioniță, de la CSM Pitești, ne-a declarat: ”După mai multe competiții în care a obținut locul 5, inclusiv Campionatul Mondial de seniori de anul trecut, adică practic a pierdut medalia de bronz, a venit medalia aceasta care, din punctul meu de vedere, o va ridica foarte mult în clasamentul mondial. În momentul de față, calculul matematic arată că este calificată la Jocurile Olimpice. Trebuie spus că nu s-au încheiat calificările, mai sunt foarte multe competiții de grand slam, dar în momentul de față ea este pe locurile eligibile pentru Jocurile Olimpice.

Antrenorul Vali Ioniţă, despre performanţa Florentinei Ivănescu: „Prin această medalie a luat foarte multe puncte şi a urcat mult în clasamentul mondial”

Urmează Campionatul European, urmează Campionatul Mondial, competiții care pot aduce puncte și medalii. Trebuie să subliniem că Florentina este sportivă legitimată la CSM Pitești și FC Argeș, adică are dublă legitimare. Este o sportivă pe care eu sper să o ținem în județ, la cele două cluburi, fără să ne-o sufle de sub nas Dinamo sau Steaua, și așa vom avea și noi reprezentant la Jocurile Olimpice. Acest rezultat a fost posibil prin foarte multă muncă, o muncă de ani de zile, pentru că ea nu este la primul rezultat, ea este medaliată la Europenele de cadeți și juniori, la cupele europene de seniori…

Citește și Piteșteanca Florentina Ivănescu, bronz în Uzbekistan. Se califică pentru olimpiada de judo de la Paris

Este vorba despre munca ei, despre munca antrenorilor de la CSM Pitești, adică a mea, inclusiv a d-lui Cornel Pălărie și a celor de la lotul național. Ea se pregătește periodic la Pitești, pentru că este studentă la Universitatea din Pitești. Îmbinăm școala cu antrenamentele de acasă și cu cele de la lotul național. Este o medalie foarte importantă pentru moralul ei. Ea a mai luat o medalie la un grand prix, dar aceste grand prix-uri nu sunt atât de bine cotate ca și grand slam-urile.
Prin această medalie a luat foarte multe puncte și a urcat mult în clasamentul mondial în condițiile în care nu a fost învinsă în competiții decât de campioana mondială. Staff-ul Federației Române de Judo are încredere în ea și o să meargă la toate competițiile care sunt de obiectiv, în așa fel încât să putem asigura în continuare calculul matematic pentru calificarea la Olimpiadă”.

Citește și CSM Pitești, locul I la Campionatul național de Judo pentru Juniori Under 21

Citește și Secţiile de judo, kaiac-canoe şi înot de la CSM Piteşti au obţinut cele mai multe medalii în 2022

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *