Web Analytics
scris sâmbătă, 27.05.2023

ANPC a creat o adresă de mail pentru românii care au probleme cu băncile

ANPC pune la dispoziția românilor o adresă de mail pentru cei ce vor să semnaleze nereguli privind creditele contractate de la bănci.  Anunţul vine după ce ANPC a sancţionat 19 bănci pentru practici comerciale înşelătoare în privinţa contractelor de creditare pe termen mediu şi lung.

ANPC a creat o adresă de mail pentru românii care au probleme cu băncile

Citește și: A murit, după o grea suferinţă, jurnalistul Adi Ilinca! „Niciun medic nu mai avea ce să-i facă”

Adresa de e-mail este spsf@anpc.ro. Consumatorii pot semnala probleme de tipul: creșterea exagerată a ratelor și, ca atare, a gradului său de îndatorare, față de momentul contractării creditului; creșterea nejustificată a dobânzii aplicate pentru rambursarea creditului, comparativ cu prevederile contractuale; prezentarea, la momentul ofertării, doar a soluției de rambursare cu rate egale (ponderea în rată fiind de 75% dobândă și 25% sold principal), fără a i se pune la dispoziție mai multe posibilități de rambursare.

În cazul în care doriți să semnalați astfel de situații, transmiteți, pe adresa de e-mail menționată, scanarea următoarelor documente:  contractul şi scadențarul inițial; valoarea actuală a ratei;  notificările primite de la bancă; venitul net al titularului, la momentul contractării și în prezent; corespondența pe care ați avut-o cu banca.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *