Web Analytics

Anotimpurile-Expoziție de pictură la Biblioteca Județeană Argeș

de | 4.05.2021 12:07 | Actualitate

Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, va găzdui expoziția de pictură intitulată Anotimpuri, a artistului Mircea Bârloiu, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Româniafără însă a genera un eveniment cu public la vernisarea acesteia, pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Mircea Bârloiu s-a născut la data de 17 ianuarie 1953 în Pitești. Este absolvent al Institutului de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu” București, Facultatea de Desen, promoția 1974 – clasa prof. Virgil Demetrescu–Duval. A devenit membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România în anul 1990 și între anii 1990–1998, a deținut funcția de Președinte al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Pitești, făcându-se remarcat atât în țară, cât și peste hotare. A fost profesor la Liceul de Artă ”Dinu Lipatti” din Pitești, iar generațiile pe care le-a format îi sunt, și astăzi, recunoscătoare.

Anotimpurile lui Mircea Bârloiu, sunt basmul realității noastre profunde, o realitate pe care nu ne-o mai amintim decât uneori și doar ca basm, ca proiecție. Și asta datorită unor artiști ca Mircea, pe creștetul cărora Dumnezeu a pus mâna”, relatează prof. Liviu Martin.

Lucrările artistului sunt cu vânzare și pot fi admirate pe simezele din holul central al bibliotecii, în perioada 5 – 31 mai 2021.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii