Web Analytics

ANM: Vreme caniculară în majoritatea regiunilor

de | 7.08.2020 09:26 | Actualitate

Vremea se menține călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar după-amiaza chiar caniculară local, în sud și sud-est.

Potrivit informării meteo emise de ANM pentru zilele de vineri și sâmbătă, în regiunile sudice și estice vremea va fi caniculară și se vor înregistra temperaturi maxime de 34 – 37 de grade Celsius.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități în cea mai mare parte a Munteniei și Dobrogei, în jumătatea de sud a Moldovei și a Olteniei și izolat în Câmpia de Vest.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după orele prânzului la munte și în regiunile sud-vestice, unde pe spații mici vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, posibil, vijelii și grindină.

Intensificări temporare ale vântului se vor semnala, cu precădere și în regiunile sudice și sud-estice, precum și la munte, local cu rafale în general de 50-55 km/h, iar în restul teritoriului va sufla slab și moderat. 

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, vremea va fi caniculară în orele amiezii, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea intensificări temporare, mai ales pe parcursul zilei, cu rafale în general de 50-55 km/h . Temperatura maximă va fi de 36-37 de grade Celsius, iar cea minimă de 19-21 de grade Celsius.

Prognoza meteo la munte

Vremea se va păstra relativ frumoasă la munte, cu temperaturi de până la 26 de grade și cer senin. Spre seară, câteva averse își pot face apariția, izolat.

Prognoza meteo pe litoral

Pe litoral, vremea se păstrează călduroasă, cu temperaturi de până la 30 de grade și fără precipitații. Umiditatea va avea valori destul de mari, de peste 60%.

 

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii