Web Analytics

ANM anunță furtuni și caniculă în România la început de săptămână

de | 6.07.2020 09:09 | Actualitate

După codurile galben și portocaliu de caniculă și furtuni emise pentru duminică, Administrația Națională de Meteorologie anunță vreme severă și la început de săptămână.

De luni până miercuri, țara noastră va fi din nou împărțită între temperaturile caniculare din sud-est și vremea instabilă din restul teritoriului.

Astfel, dacă unii vor avea probleme cu disconfortul termic, alții s-ar putea confrunta, la fel ca în luna iunie, cu inundații și căderi de grindină.

Pentru intervalul 6 iulie, ora 10:00 – 8 iulie, ora 10:00, cei de la ANM au emis o informare meteorologică pentru toată România. În aceste trei zile, în regiunile sud-estice vremea va fi caniculară, disconfortul termic accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime se vor situa frecvent între 33 și 36 de grade.

În restul teritoriului, mai ales în cursul după-amiezilor și la începutul nopților, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii