Web Analytics

Angela Merkel a intenționat să închidă frontiera cu Austria în septembrie 2015

de | 6.03.2017 09:40 | Actualitate

germania migrantiGuvernul de la Berlin a intenționat în septembrie 2015 să închidă frontiera cu Austria și să respingă refugiații și migranții care încercau să intre pe teritoriul german, a relatat duminică publicația germană Welt am Sonntag, citată de agenția de presă MIA.

Potrivit sursei citate, cancelarul Angela Merkel și executivul de la Berlin au decis să detașeze câteva mii de ofițeri de poliție la granița cu Austria la 12 septembrie 2015 și intenționau să închidă ”ruta balcanică” înainte ca solicitanții de azil să ajungă la destinația lor preferată – Germania.

Planul a fost însă abandonat cu numai câteva ore înainte de a fi pus în practică.

Merkel s-a pronunțat pentru o politică a granițelor deschise față de milioane de persoane care fug din Siria, Irak și alte conflicte din Orientul Mijlociu.

Dar, pe fondul opoziției crescânde din Germania și în contextul în care a devenit evident că numărul celor care încearcă să ajungă în Europa Occidentală prin traversarea Mării Egee și a Balcanilor nu se reducea, frontiera dintre Grecia și Macedonia a fost închisă la începutul lui 2016.

În 2015, Germania a primit aproape 1 milion de migranți veniți mai ales din Orientul Mijlociu, Asia și Africa. Această politică susținută de cancelarul Merkel a avut ca efect creșterea popularității partidului extremist ”Alternativa pentru Germania”, în special după episodul din noaptea de Anul Nou, când sute de femei au fost agresate sexual la Koln și în alte orașe germane de grupuri de indivizi care după semnalmente erau migranți.

M.I.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii