Web Analytics

Angajatorii din Argeș, controlați de ITM. Amenzi de peste 400.000 lei în luna septembrie

de | 9.10.2020 13:44 | Actualitate

Inspectorii ITM Argeş au acordat amenzi de peste 400.000 lei în timpul celor 245 de controale în domeniul relaţiilor de muncă, efectuate în luna septembrie a.c. Au fost depistate 33 de persoane care efectuau muncă nedeclarată la 28 de angajatori, care au fost ulterior sancționați

Deficiențe constatate în urma controalelor: neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat; neacordarea drepturilor salariale; netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidenţă a salariaţilor; neîncheiere contract individual de muncă în formă scrisă; netransmitere contract individual de muncă în Revisal.

Valoarea amenzilor aplicate este de 417.600 lei.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe: comerț, confecții, service auto, spălătorii auto, alimentație publică, restaurante, terase, transport și construcţii”, se arată în comunicatul celor de la ITM Argeș.

În același timp, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost efectuate 214 controale și aplicate 127 sancțiuni, dintre care 19 amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 63.500 lei.  Deficienţele constatate în urma controalelor: lipsă instruire SSM; lipsă control medical periodic; neautorizare meserii; lipsă echipament individual de protecţie. Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe: comerț, alimentație publică, panificație, service auto, spălătorii auto, construcţii, transport, service auto, spălătorii auto.

Persoanele care vor să sesizeze munca fără forme legale de angajare o pot face, în scris, la numărul de fax 0248/223.412, la adresa de e-mail itmarges@itmarges.ro sau direct la sediul din Piteşti, Bulevardul Republicii nr. 11”, transmit reprezentanții ITM Argeș.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii