Web Analytics
scris miercuri, 31.01.2024

Angajatorii care plătesc salariile în plic, depistați cu inteligența artificială

Ministrul Muncii și Protecției Sociale din Republica Moldova, Alexei Buzu, a anunțat că va folosi inteligența artificială pentru a-i descoperi pe angajatorii care achită salariile în plic.

Angajatorii care plătesc salariile în plic, depistați cu inteligența artificială

Inteligența artificială va fi folosită în Republica Moldova pentru a depista companiile ce practică plata salariilor în plic. Ministrul Muncii, Alexei Buzu, a spus că vor fi vânate companiile care dețin majoritar un portofoliu de angajați cu salariu minim, acesta fiind un prim indiciu „că o parte din salarizare este în plic”.

Citește și Primăria Beleți Negrești a fost incendiată. Dosar penal pentru distrugere

”O echipă de ingineri este implicată în identificarea soluțiilor optime de inteligență artificială, care, odată aplicate, vor scoate la iveală întreprinderile, agenții economici unde există suspiciune rezonabilă cu privire la munca informală.

Acest mecanism se bazează pe consumul de date. De exemplu, dacă într-o companie majoritatea salariaților sunt pe salariul minim, acesta este un indiciu că o parte din salarizare este în plic. În practică sistemul va fi mult mai sofisticat”, a declarat Buzu într-un interviu pentru agora.md.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *