Web Analytics
scris luni, 29.01.2024

Angajații din administrația publică locală amenință cu greva generală

„După o lungă perioadă în care organizația noastră a întreprins nenumărate demersuri, solicitând Guvernului României adoptarea unor măsuri urgente în sprijinul salariaților din administrația publică locală,

Angajații din administrația publică locală amenință cu greva generală

Văzând politică constantă a Guvernului României de a emite acte normative ȋn materia salarizării personale din administrația publică locală, prin derogări și excepții succesive și discriminatorii ale aplicării ȋntocmai și ȋn integralitatea ei a Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice,

FNSA constată că sunt pe deplin ȋndeplinite condițiile de fapt și de iure a declarației acțiunilor de protest de tip grevist la nivelul administrației publice locale.

Citește și:

Printr-o adresă transmisă Primului-ministru în data de 25.01.2024, FNSA a notificat partea guvernamentală despre acest lucru și a reiterat doleanțele angajaților care își vor desfășoară activitatea în administrația publică locală cât și în unele instituții aparținând administrației centrale, solicitând convocarea organizației noastre. discuții, inițierea și adoptarea unor măsuri legislative urgente în sprijinul salariaților reprezentați.

În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, există premise reale ca anul electoral 2024 să fie perturbat de numeroase acțiuni de protest de tip grevist, la care vor participa salariații din administrația publică locală și cei ai unor instituții cu rol în organizarea și gestionarea. proceselor electorale”

.

         Bogdan ŞCHIOP – Preşedinte al FNSA

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită