Web Analytics

Angajaţi cercetaţi disciplinar după ce au reclamat nereguli la Teatrul Davila

de | 19.07.2018 15:00 | Dezvăluiri

# Dezvăluirile din Jurnalul de Argeş se lasă cu sancţiuni # Sesizările în premieră din Jurnalul de Argeș au făcut vâlvă și au strâns mii de vizualizări și sute de comentarii.

La începutul lunii iulie, mai mulți angajați ai secției de Estradă a Teatrului Al. Davila, în frunte cu Andreea Dragnea, Mihai Dragnea și Dragoș Ionescu, l-au acuzat pe managerul Nicolae Poghirc de abuz de putere și de mai multe nerespectări ale drepturilor salariaților, cum ar fi neplata salariilor la timp (balerinul Dragoș Ionescu a făcut o sesizare la ITM Argeș în acest sens), încălcarea dreptului la securitate și sănătate în muncă și inegalitatea de tratament. În acest sens, Andreea Dragnea, campioană europeană la dans alături de soțul său Mihai, a făcut mai multe dezvăluiri punctuale și argumentate legate de neregulile de la Teatrul Al. Davila. Andreea Dragnea a dezvăluit, printre altele, că sala de balet de la teatru este plină de igrasie, că s-a încercat mușamalizarea accidentului balerinei Ramona Titov și că la teatru nu există o condică de prezență.

Jurnalul de Argeș a primit de la angajații revoltați și o înregistrare în care directorul Poghirc țipă la un angajat și îi spune: „Execuţi ce ţi-am spus. Eu stabilesc cine munceşte şi cât munceşte, da? Nu facem dialog”.
Dezvăluirile în premieră din Jurnalul de Argeș au făcut vâlvă și au strâns mii de vizualizări și sute de comentarii.
Iar în loc să ia măsuri pentru remedierea neregulilor constatate, managerul Nicolae Poghirc a găsit de cuviință să se răzbune pe angajații care au avut curajul să scoată la iveală neregulile de la Teatrul Al. Davila, angajați cu mulți ani vechime și performanțe profesionale de excepție și care până la sosirea managerului Nicolae Poghirc nu avuseseră nici cel mai mic conflict cu managerii precedenți ai teatrului.
Concret, managerul Nicolae Poghirc i-a convocat pe balerinii Andreea Dragnea și Dragoș Ionescu pe 24 iulie la sediul teatrului în vederea cercetării disciplinare, principalul motiv fiind ”utilizarea numelui teatrului în scopuri care au dus la prejudicierea instituției”. Practic, cei doi vor fi cercetați disciplinar pentru că au avut curajul să sesizeze și să argumenteze nereguli din cadrul teatrului.

Managerul Poghirc le-a făcut referate la o zi după ce a aflat de nereguli de la Jurnalul de Argeș

Un detaliu dubios și care arată că la Teatrul Al. Davila se practică politica pumnului în gură: convocarea celor doi balerini în vederea realizării cercetării disciplinare se bazează și pe trei referate întocmite de către Nicolae Poghirc pe 3 iulie a.c.. Adică la mai puțin de o zi după ce Jurnalul de Argeș l-a sunat (pe 2 iulie a.c., la ora 18.30) pentru a îi solicita un punct de vedere vizavi de neregulile și problemele sesizate. E cel puțin bizar, ca să nu spunem altfel, faptul că managerul Nicolae Poghirc s-a apucat să le facă referate balerinilor, în loc să analizeze ce măsuri poate lua pentru a remedia problemele și neregulile sesizate.

ITM Argeș, nicio reacție până acum

Un alt detaliu suspect este acela că instituțiile statului, în frunte cu ITM Argeș, nu au avut până acum nicio reacție fermă. Asta cu atât mai mult cu cât printre neregulile sesizate se numără un accident de muncă, neplata orelor suplimentare și neasigurarea securității și sănătății în muncă. Iar numărul angajaților nemulțumiți de la Teatrul Al. Davila crește în fiecare săptămână. ”Și soțul meu Mihai Dragnea și balerinul Dragoș Ionescu au primit răspuns de la ITM Argeș, în care li s-a spus că totul este în regulă”, ne-a declarat balerina Andreea Dragnea.
Nici de la Consiliul Județean Argeș nu s-a înregistrat vreo reacție concretă deocamdată.

Andreea Dragnea: „Am primit doar jumătate din salariu”

O altă reacție neobișnuită a directorului Nicolae Poghirc este aceea că le-a dat doar jumătate din salariul pe luna iunie unora dintre angajații revoltați.
Legat de această măsură ciudată a tăierii salariilor am stat de vorbă cu balerina Andreea Dragnea. ”Eu am primit doar jumătate din salariu, iar colegului meu Dragoș i-au mai dat doar 500 de lei din salariu. Este o bătaie de joc fantastică. Am cerut să mi se dea actele în baza cărora mi s-a tăiat jumătate din salariu și mi s-a spus să fac cerere la manager. Nu înțelegem de ce face domnul Poghirc aceste lucruri. Ca să nu mai vorbim de faptul că domnul Poghirc a început să amenințe lumea să nu mai distribuie pe Facebook dezvăluirile noastre și să își vadă de viața lor. Ni s-a spus că ni s-au dat salariile reduse din cauza fișelor de pontaj întocmite de regizor. Eu nu am cum să demonstrez nici că am fost, nici că nu am fost în teatru. Nu avem nici camere, nici condică. Chiar există o înregistrare cu regizorul tehnic în care acesta spune că pontajele se fac pe genunchi. ITM Argeș zice că pontajele în urma cărora ni se ia din bani sunt corecte. Însă pontajele sunt făcute cum vrea domnul manager și cui vrea. Noi nu putem demonstra că am fost sau nu la teatru. Și astfel, lună de lună, chiar dacă suntem la teatru și muncim, dacă îl supărăm pe manager cu ceva oricând, poate să ne taie din pontaj, ceea ce s-a și întâmplat în ultimul timp”, spune Andreea Dragnea.
Denis Grigorescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii