Web Analytics
scris sâmbătă, 12.08.2023

Angajați ai statului care cer spor de Ziua Bărbatului

Bugetarii de la una dintre instituțiile unde salariile sunt de top cer spor de Ziua Bărbatului. Angajați din ANRE, instituția care este arbitrul pieței de energie, amenință Guvernul că se vor plânge la Bruxelles din cauza ordonanțelor austerității prin care se reduc cheltuielile de la buget. Ei spun că dacă se fac tăieri, se încalcă independența instituției.

Angajați ai statului care cer spor de Ziua Bărbatului

Citește și: Educatoarea Conea o ameninţa pe o minoră de la CTF Găvana că „o va bate de-i va sări sângele pe tavan”

În plină criză, reprezentanții ANRE au cerut spor de Ziua Bărbatului de 300 de lei. Însă nu sunt singurele cerințe.  Principalele cereri ale reprezentanților angajaților au fost creșterea cu 15% a salariilor, o primă pentru angajații care au certificat de acces la informații clasificate (ORNISS) și o primă pentru bărbați de 300 de lei, de Ziua Bărbatului. Cererile au venit pe fondul problemelor majore legate de creșterea deficitului bugetar. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat o ordonanță de urgență pentru reducerea cheltuielilor din instituțiile bugetare. Instituția are deja 360 de angajați, mai mult decât instituții similare din țări mai mari, iar un proiect de lege prevede suplimentarea cu 180 de posturi.

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Dupa cresterea fabuloasa a preturilor la energie ,unde nu au facut nimic din ceea ce prevede legea 123/2012,cred ca au de unde sa ceara tocmai pentru ca nu au facut nimic.Chiar nu au aparut nici macar odata prin vreun reprezentant sa dea macar o explicatie pentru asa zisa liberalizare care a bulversat toata economia acestei tari si a bagat pe multi in colaps prin cresterea fara precedent a tuturor preturilor.
    Asa ca ar trebui „dublate salariile”si o parte a acestor salarii ar putea sa vina de la baietii destepti care au castigat fabulos din tranzactionarea energiei fara sa faca nimic decat sa-si cumpere un laptop si un birou.
    Bravo lor daca se poate……

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *