Angajat al DNA, prins în flagrant, în timp ce primea mită

de | 17.11.2021 11:49 | Actualitate

DNA anunță o situație incredibilă: specialistul DNA Nicolae Răzvan Despa a fost prins în flagrant chiar de procurorii DNA în timp ce primea o tranșă de 6.000 de euro dintr-o mită de 12.000 pe care o solicitase unei firme ca să câștige licitația chiar cu DNA.

Procurorii DNA spun că în perioada 15 septembrie 2021 – 16 noiembrie 2021, Nicolae Răzvan Despa ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 15.000 euro și, după mai multe „negocieri”, ar fi acceptat promisiunea sumei de 12.000 euro (plătibilă în două tranșe), în legătură cu îndeplinirea unui act ce intra în îndatoririle sale de serviciu.

 

Citeste si PNL a votat pentru o înțelegere cu PSD de susținere a unui prim-ministru prin rotație

„Concret, banii respectivi ar fi fost pretinși în legătură cu un contract de achiziție publică pe care omul de afaceri intenționa să îl încheie cu Direcția Națională Anticorupție în cadrul proiectului „Continuarea dezvoltării capacității tehnice a D.N.A în investigarea infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale U.E” cofinanțat de OLAF în cadrul programului Hercule III Technical Asistance. (…) La data de 16 noiembrie 2021, inculpatul Despa Nicolae Răzvan a primit de la omul de afaceri 30.000 de lei (echivalentul a 6.000 euro), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, arată DNA într-un comunicat transmis miercuri.
Angajatului DNA i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, iar miercuri urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii