Web Analytics

Andrei Prepeliță este dispus să preia pe FCSB după ce Nicolae Dică și-a dat demisia

de | 1.11.2022 18:34 | Actualitate, Home, Sport

Andrei Prepeliță (36 de ani) și Ilie Poenaru (45 de ani) sunt cele două nume pe care Gigi Becali le-a pronunțat după demisia lui Niciolae Dică. Prepeliță este destul de familiarizat cu echipa lui Gigi Becali, el evoluând la FCSB timp de 4 ani, din august 2011 până în iulie 2015. Aici a adunat 128 de meciuri, reușind să marcheze 11 goluri și să ofere 7 pase decisive. Alături de clubul roș-albastru a câștigat trei campionate, o Cupă a României, o Supercupă și o Cupă a Ligii.

Fostul antrenor al piteștenilor a anunțat că este dornic să reînceapă treaba și că este dispus să negocieze cu patronul FCSB-ului. „Sunt acasă la Pitești. Evident că îmi doresc să mă apuc din nou de treabă, dar nu am primit nicio ofertă concretă, iar de la FCSB nu m-a căutat absolut nimeni. Am primit doar unele propuneri de intermediere de la niște agenți, iar aceștia m-au întrebat dacă aș fi dispus să merg la niște echipe din Liga 1. Nu au fost discuții concrete cu cluburile respective, ci doar niște propuneri. Nici de FCU nu am fost căutat. Dacă m-a sunat Gigi Becali? V-am spus că nu m-a sunat nimeni de la FCSB, absolut nimeni. Dar asta nu înseamnă că nu aș fi dispus la discuții cu cineva de acolo. Telefonul meu este deschis”, a declarat Andrei Prepeliță pentru ProSport.

Ca antrenor, Prepeliță a condus o singură formație, FC Argeș, pe care a preluat-o în decembrie 2020, când a renunțat la cariera de jucător. A rezistat la piteșteni aproape doi ani, adică 79 de partide în Liga 1. A luat echipa de pe ultimul loc, a salvat-o de la retrogradare în primul an, urmând ca stagiunea viitoare să meargă cu Argeș în play-off, premieră pentru gruparea din Trivale.

Citește și: Marius Stoica, noul antrenor principal al CS Mioveni

Poenaru are 122 de meciuri pe prima scenă, cele mai multe la Clinceni, pe care a promovat-o în 2019 în Liga 1 și a dus-o în play-off în sezonul 2020/2021. S-a despărțit de ilfoveni din cauza problemelor financiare și ajungea în septembrie 2021 la Gaz Metan, de la care a plecat 6 luni mai târziu tot ca urmare a problemelor financiare.

Dacă Becali va alege unul dintre ei, atunci FCSB va avea un antrenor fără experiență în cupele europene: Poenaru și Prepeliță n-au antrenat nici măcar un meci în Europa. Totodată, și Poenaru, și Prepeliță vor avea nevoie de un antrenor cu licență Pro.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *