Web Analytics

Andrei Gerea: „În sfârşit spune şi dl Juncker un adevăr în ceea ce ne priveşte! Trebuie să renunţăm să ne exportăm intrigile în Europa!”

de | 17.01.2019 12:57 | Politica si Administratie

Vicepreședintele ALDE Andrei Gerea consideră că mandatul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene trebuie să reprezinte, în plan intern, momentul în care toți actorii politici și factorii decidenți din diferite zone ale statului trebuie să acționeze după un numitor comun, să renunțe la falsitate și la exportarea intrigilor din țară în plan european.

„Jean-Claude Juncker spune în sfârșit un adevăr, dar trebuie să fie și auzit. Aceste dispute fără sens și fără scop trebuie să înceteze. La două luni după ce România a fost pusă la colț, inclusiv prin zelul unor europarlamentari români ai PPE (din PNL, PMP, la care s-au adăugat tehnocrații lui Cioloș), Jean-Claude Juncker a înțeles și el că în România lupta politică dusă de către opoziție este fără sens, cu unic scop de a atrage voturi cât mai ușor. După ce această gălăgie a început să dăuneze în prag de alegeri europarlamentare imaginii Popularilor Europeni, Junker a ajuns să ne spună să renunțăm la intrigi, să respectăm statul de drept și Constituția.
Nu o dată noi am afirmat că The Rule of Law înseamnă domnia legii și nu «statul de drepți». Legea și Constituția trebuie respectate de toți, iar cei care fac justiție cu atât mai mult trebuie să se încadreze în legalitate și să nu facă politică în numele unei justificate lupte împotriva corupției. Mi se pare că a face jocuri politice din postura de om al legii este un lucru foarte grav, poate cea mai gravă formă de corupție. Cei care trebuie să împartă adevărul nu trebuie să intre în jocul politic. Înregistrările ilegale, șantajul la adresa altor colegi din magistratură trebuie să lipsească din arsenalul oamenilor legii. Am văzut cu toții ce s-a întâmplat în ultimii ani în numele statului de drept. Nimeni nu vrea ca hoții să mai scape, nimeni nu vrea să blocheze justiția. Justiția să fie lăsată în pace să își facă treaba! Politicul la fel! Fiecare să își utilizeze fișa postului și instrumentele pe care le are”, a precizat deputatul Andrei Gerea, vicepreședinte ALDE.
M.S.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii