Web Analytics

Andrei Gerea: „Domnul Iohannis nu știe și nu dă doi bani pe istoria adevăratului PNL”

de | 9.11.2017 17:27 | Actualitate

gereaVicepreședintele ALDE Andrei Gerea critică gestul președintelui Klaus Iohannis de a ataca la Curtea Constituțională legea prin care statul este obligat să cumpere Domeniul Florica, pentru a rămâne în administrarea autorităților.
Iată ce a declarat Andrei Gerea: „Vă readuc aminte că această lege a fost adoptată în unanimitate în Camera Deputaților, for decizional. Adică inclusiv de parlamentarii USR și PNL, susținătorii domnului Iohannis. În mod surprinzător, nu l-am văzut pe Klaus Iohannis având aceleași porniri de constituționalitate în afacerea de 11 milioane de euro numită Cumințenia Pământului.
Sigur, Brâncuși și creația sa ar merita mult mai multă atenție în România, dar ceea ce a făcut guvernul Cioloș, cu acea strângere de fonduri din partea populației, mirosea a sistem CARITAS organizat chiar de stat.
Dl. Iohannis nu a făcut nimic atunci când „guvernul său” dădea ordonanțe peste ordonanțe, nici când nu se mai știa ce s-a întâmplat cu banii dați de cetățeni, nici cum s-a ajuns la suma de 11 milioane de euro. În schimb, dl Iohannis, ajuns președinte al României din postura de președinte al PNL, susținut și acum de PNL, a atacat o lege prin care se salvează un bun de patrimoniu național în contextul aniversării centenarului de la Marea Unire. Și poate cel mai puternic simbol a ceea ce a înseamnat familia Brătienilor, cu rol determinant în realizarea Marii Uniri și a României moderne, și istoria liberală.
Dl. Iohannis, se vede treaba, nu știe și nu dă doi bani pe istoria adevăratului PNL! Tot așa cum nici cei din PDL care au pus mâna pe acest partid nu dau doi bani pe istoria adevăratului PNL. Este o dovadă clară că cei care au pus mâna pe PNL au făcut-o nu de dragul istoriei, ci pentru a avea o etichetă, iar dl Iohannis face parte dintre ei”.
Vicepreședintele ALDE a mai subliniat că, din fericire, indiferent ce decizie va emite Curtea Constituțională, Domeniul Florica va fi achiziționat de stat prin ministerul Culturii care, între timp, cu acceptul guvernului PSD-ALDE, și-a anunțat exercitarea dreptului de preemțiune și a și ajuns la un acord cu moștenitorii de drept. Ministerul și moștenitorii au căzut de acord că luna aceasta urmează să se încheie și achiziționarea, contra sumei de 1.8 milioane de euro.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii