Web Analytics

Andrei Gerea cere demisie tuturor parlamentarilor USR

de | 23.08.2018 10:40 | Actualitate

Vicepreședintele ALDE Andrei Gerea a cerut demisia tuturor parlamentarilor și consilierilor USR după ce DNA și Parchetul General au anunțat că au pe rol dosare în care investighează posibile ilegalități în finanțarea campaniei electorale ale acestui partid. În opinia sa, membrii USR care au funcții publice trebuie să respecte lozincile populiste pe care chiar ei le-au impus în spațiul public, inclusiv statutul de „penal” și de eliminare a penalilor din funcții publice, lozinci care nu au ținut cont de dreptul democratic de prezumție de nevinovăție.

Iată ce a declarat Andrei Gerea: ”A venit momentul adevărului pentru autointitulații luptători împotriva corupției, parlamentarii USR. După ce Autoritatea Electorală Permanentă a sesizat neregulile, DNA și Parchetul General au confirmat că au în lucru dosare în care investighează finanțarea campaniei electorale de către acest partid de stradă. Conform propriilor sintagme cu care au invadat scena politică, au devenit penali. Penali cu subiect și predicat, investigați pentru felul în care au primit bani, mai ales din zona online. Adică, sunt suspiciuni că nu au respectat legea. Nimeni nu știe câți bani au primit și cine i-a donat. Și să nu uităm că, prin actuala lege, activitatea partidelor și finanțarea campaniei electorale este rambursată din bani publici, de statul român. Adică, discutăm de chestiuni grave. Din câte am văzut, liderii USR se fac acum că plouă. Așteaptă să vadă concluziile DNA, ale Parchetului, probabil vor ajunge și în instanță. Or, dacă sunt, conform propriilor definiții, niște penali, nu ar trebui să respecte lozincile celor care au tot strigat în stradă împotriva corupției? Nu ar trebui să respecte lozincile populiste cu care chiar ei au coborât în stradă?”

Tot Andrei Gerea a mai precizat: ”Cred că, mergând pe logica absurdă pe care au impus-o ca discurs politic din rațiuni pur populiste, ar trebui ca toți parlamentarii și consilierii USR/USB să demisioneze. Nu de alta dar, devenind penali, conform propriilor definiții, aduc prejudicii de imagine și de încredere Parlamentului României (instituție fundamentală a democrației din țara noastră) și administrațiilor locale, aduc prejudicii chiar României. Nu au spus ei că nu vor penali în funcții publice? ”

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii