Web Analytics

Andrei Gerea, candidat ALDE la Camera Deputaţilor: „Cer analizarea şi corectarea de urgenţă a proiectului Autostrăzii Piteşti-Sibiu”

de | 30.11.2016 22:30 | Actualitate

Vicepreședintele ALDE Andrei Gerea solicită analizarea și actualizarea de urgență a proiectului Autostrăzii Pitești- Sibiu, după ce inginerii organismului de consultanță Jaspers, angajat de România pentru asistență tehnică la realizarea autostrăzii Pitești-Sibiu au atras atenția că, în forma avizată recent, picioarele unor poduri ale autostrăzii ar urma să pice pe mijlocul unor drumuri județene și naționale.

Deputatul de Argeș a arătat că „experții Jaspers consideră că soluția aprobată de Compania de Autostrăzi a ministerului Transporturilor nu este fezabilă din punct de vedere al construcției viitoare, operării și accesibilității.  Adică, riscăm ca întregul proiect să se transforme în cel mai mare eșec economic din infrastructura românească. Nu cred că cineva își poate dori ca autostrada Pitești-Sibiu să devină un nou caz Bechtel. Nu cred că cineva își poate dori să primească un anunț din partea Renault că uzina de la Dacia nu mai este competitivă și din acest motiv să își mute cea mai mare parte din producție în alte țări. Ar însemna un dezastru economic și social pentru România și, mai ales, pentru județul Argeș”, a menționat Andrei Gerea.
Fostul ministru al Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri a afirmat că Guvernul Cioloș, susținut de PNL, trebuie să își încheie definitiv mandatul după alegerile parlamentare, arătând că numai votul popular poate decide o nouă majoritate care va însemna și un nou guvern. „În plus, nu putem să riscăm să pierdem peste un miliard de euro, cea mai mare parte fonduri europene. Pur și simplu nu ne putem permite asemenea consecințe din cauza Guvernului Cioloș care și așa a stabilit noi recorduri de incompetență și care trebuie să plece după  alegerile din 11 decembrie”, a afirmat Andrei Gerea, candidatul ALDE pentru un nou mandat de deputat. 

Comandat de ALDE Argeş. Executat de SC Jurnal C & G SRL. Cod unic de identificare: 11160008.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii