Web Analytics

Andrei Gerea: ”Avem soluția pentru locuri de muncă bine plătite pentru tineri – centrul IT la Pitești!”

de | 26.05.2016 15:50 | Actualitate

Marți, la Muzeul Județean Argeș, în prezența reprezentanților Universității Pitești – prorectorul Adrian Sămărescu, profesori și studenți, reprezentanți ai asociației studențești AIESEC Pitești și ai Consiliului Județean al Elevilor Argeș, Răzvan Vasile, cercetător computer science la o firmă românească, cea mai puternică în domeniul securității cibernetice din lume, a prezentat proiectul Hub-ul IT Pitești. Este vorba despre dezvoltarea centrului de cercetare IT, susținut de candidatul ALDE la primăria Pitești, Andrei Gerea.
Fiind vorba despre o întrunire cu mediul academic, prezentarea a fost una tehnică, fără conotații politice. Proiectul elaborat de acest tânăr cercetător argeșean, vânat de marile companii din întreaga lume, poate conduce la noi investiții, la locuri de muncă foarte bine plătite, o resursă umană pregătită la cel mai înalt nivel și la o universitate antreprenorială capabilă să se dezvolte și pe alte domenii. Acest proiect poate aduce, pentru prima dată după 25 de ani, Universitatea Pitești și administrația locală pe aceeași direcție imperativă: educația, prioritate strategică zero.

În IT sunt cei mai mulți bani

Conform lui Răzvan Vasile, dezvoltarea unui Hub IT în Piteşti ar metamorfoza mediul social şi financiar. Piteştiul ar deveni un centru naţional, cu deschidere internațională. Studenții și profesorii de top vor fi motivați financiar pentru a sta în Pitești. Prin facilitățile pe care le poate pune la dispoziție administrația, prin resursa umană pregătită la nivel foarte înalt, putem atrage marile corporații.  
“În primul an putem crea 1000 de locuri de muncă, în primii doi ani 3000 de locuri de muncă, iar după patru ani putem ajunge la 6000 de locuri de muncă. Toate bine și foarte bine plătite, destinate în mod special tinerilor. Ar putea exista o colaborare foarte frunctuoasă cu Dacia, de exemplu”, a explicat, în cadrul workshopului, Răzvan Vasile.
Tânărul cercetător din Câmpulung Muscel a declarat, după conferință, la Argeș TV, că cel care reprezintă o garanție că acest proiect va beneficia de susținerea administrației locale este Andrei Gerea.  
La rândul său, candidatul ALDE la Primăria Pitești, Andrei Gerea a susținut că acest proiect, realizat de un profesionist în domeniu, merită susținut, la fel ca și acela al unui nou spital al Piteștiului care să ajungă la categoria universitar. “Deși sunt proiecte ambițioase, sunt realizabile, tocmai pentru că sunt coordonate de profesioniști. Dacă ne lamentăm și rămânem doctori în a găsi scuze, nu vom putea construi nimic. Eu propun să investim în educație, în resursa umană, nu în ziduri și pavele. Piteștiul nu este un oraș sărac, dar poate deveni cu adevărat bogat. Avem cadrul legal, avem specialiștii necesari, avem proiectele, avem și voință. Așadar, soluții există. Iar Piteștiul poate deveni o forță economică!”, a afirmat Andrei Gerea. C.S.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii