Web Analytics

Andrei Gerea – atac la „politica pseudo-PNL pentru România”

de | 20.06.2019 13:19 | Politica si Administratie

Andrei Gerea, vicepreședinte ALDE, îl atacă pe liberalul Florin Câțu, politicianul care, într-un potențial guvern PNL-USR-Plus, este în cărți pentru fotoliul de ministru al Finanțelor. Gerea vorbește despre ceea ce el numește politica pseudo-PNL pentru România, pe care o consideră un program economic PDL rebrenduit și care, în viziunea sa, s-ar rezuma la concedieri, tăieri de salarii și pensii și impozitarea unor categorii profesionale.
„Ministrul «to be» al Finanțelor dorit de PNL a anunțat românii despre o noua măsură pe care ar vrea să o aplice. Responsabilul cu apocalipsa al PNL-ului de sorginte băsistă nu se dezminte și vrea concedieri masive în sectorul bugetar. După ce liderii PNL ne-au avertizat că în momentul preluării guvernării vor tăia salariile și pensiile, că vor introduce impozitele pentru lucrătorii din domeniul IT, pseudo-liberalul Florin Cîțu a anunțat că PNL vrea un raport 15/85 = 15% din total angajați la stat și 85 % la privat. Ce înseamnă asta? Că sute de mii de români care lucrează în sectorul bugetar își vor pierde locul de muncă. Cu siguranță nu toți bugetarii își fac treaba cum trebuie, asta trebuie corectat, dar să aplici concedieri pe criteriul unui procent, este o politică de tip PDL – Băsescu. Nu mai punem la socoteală că bugetari sunt și medicii și profesorii și că România are instituții care sunt înființate pentru a transpune în țară corespondentul anumitor instituții europene.
Asta e politica pseudo- PNL pentru România: concedieri, tăieri de salarii, tăieri de pensii, impozitarea unor categorii profesionale. Pe scurt, un program economic PDL rebrenduit. Pentru asta au votat românii? Cu siguranță nu”, a spus Andrei Gerea.
I.M.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii