UPDATE: Anchetă în cazul femeii înjunghiate de soț și ignorată de ambulanță

de | 9.03.2018 13:08 | Actualitate

ambulanta spital judetean arges

UPDATE 

Bărbatul care și-a înjunghiat concubina are la activ o condamnare pentru omor:  a stat 20 de ani după gratii. 
 

Conducerea SAJ Argeş a solicitat demararea unei anchete administrative în cazul unui echipaj medical care joi, 8 martie, a intervenit la Călineşti, acolo unde un bărbat şi-a înjunghiat concubina şi apoi a avut o tentativă de suicid

Ambulanța a fost solicitată să interviză după ce un bărbat  a sunat la 112 şi a anunţat că la o adresă vecină au loc violențe. Un echipaj medical de tip B2, cu asistent şi ambulanţier, a ajuns la adresa celor doi concubini și a constatat că este vorba despre o femeie de 47 de ani, Mariana B, înjunghiată în spate şi în zona cervicală, de către bărbatul cu care trăiește, Ionuț C, dar și că acesta a încercat să se sinucidă, înfingându-şi un cuţit în piept.

 Cert e că Ambulanța a plecat  la spital dor cu bărbatul, iar femeia a fost uitată în drum.

Oficialii SAJ Argeş au explicat că, mai întâi, femeia înjunghiată ar fi refuzat asistenţa medicală, dar că după insistenţele asistentei,  a acceptat să fie pansată. Echipajul l-ar fi preluat pe bărbat, pentru că era în stare mai gravă decât femeia. În drum spre spital, bărbatul a agresat-o pe asistentă, şi-a smuls perfuzia şi a încercat să fugă din ambulanţă.

 Între timp,  vecinii au sunat din nou la 112.  şi au cerut din nou o ambulanţă pentru femeia înjunghiată lăsată acasă, care continua să sângereze.

În cele din urmă victima a fost preluată de un alt echipaj şi dusă la spital, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale.

Marian Hiru, directorul Serviciului de Ambulanță din Argeș, a recunoscut ca la 112 au fost primte 10 apeluri prin care se anunța măcelul de la Călinești.

Potrivit conducerii SAJ Argeş,  asistenta de pe echipajul care l-a preluat pe agresor nu a respectat protocolul pentru că nu a solicitat intervenţia unui alt echipaj care să o preia pe femeia agresată.

Ancheta demarată urmează să stabilească în primul rând cum a evaluată starea pacienţilor, de ce a fost preluat mai întâi bărbatul şi de ce nu au fost trimise la timp ambulanţe.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii