Web Analytics

ANAF derulează operațiunea SCUT

de | 23.05.2017 13:22 | Actualitate

tigari piataAgenția Națională de Administrare Fiscală, prin Direcția Generală Antifraudă Fiscală, a desfășurat în perioada 18-19.05.2017 acţiuni de informare în domeniul comerţului cu produse din tutun, fiind vizate atât societăţile care deţin atestat pentru comercializarea angro de tutun prelucrat, cât şi societaţile care vând în sistem en detail acest tip de produse.
Astfel, un număr de 145 inspectori antifraudă din cadrul celor 8 direcţii regionale au distribuit materiale informative ce au vizat prevederile legale incidente comercianţilor în sistem angro şi en detail de tutun prelucrat, la un număr de 1.441 contribuabili din 161 localităţi de pe întreg teritoriul ţării.
Actiunile de informare au vizat modificările aduse „Legii nr.201/2016 privind stabilirea condiţiilor pentru fabricarea, prezentarea şi vânzarea produselor din tutun şi a produselor conexe şi de modificare a Legii nr.349/2002 pentru combaterea efectelor consumului produselor din tutun ” , respectiv prevederile art.27 alin (2), în vigoare începând cu data de 20 mai 2017.
Totodată, au fost reamintite regulile şi obligaţiile stabilite potrivit Legii nr.227/2015 privind Codul Fiscal, respectiv cele care vizează atestatele de comercializare, marcarea produselor, preţul de vânzare, realizarea de achiziţii de la comercianţii angro deţinători de atestate de comercializare.
ANAF, prin Directia Generală a Vămilor si Directia Generală Antifraudă Fiscală, derulează de la începutul acestui an Operațiunea SCUT, care vizează prevenirea si combaterea traficului ilicit cu țigarete și produse din tutun, fiind dispuse în acest sens controalele în piețe, târguri și oboare. Această Operatiune se încadrează între actiunile de implementare a Planului de măsuri privind eficientizarea ANAF, agreat de Guvernul României.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii