Web Analytics

ANAF a recuperat 5,83 milioane de lei prin executare silită

de | 23.08.2017 13:12 | Actualitate

FinantePubliceArgesAgenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a recuperat creanțe bugetare de 5.833.950 de lei, prin vânzarea la licitație a patru imobile sechestrate.

ANAF a pus astfel în executare hotărârea judecătorească definitivă pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul penal nr. 1191/1/2015.

Cele patru imobile sunt spații comerciale din București, având o suprafață totală de peste 468 mp și fiind situate în Șoseaua Pantelimon, Șoseaua Colentina și Șoseaua Mihai Bravu. La licitație au participat 32 de ofertanți. Imobilele au fost adjudecate la o valoare dublă față de prețul de 2.875.245 de lei stabilit de evaluatori.
În conformitate cu prevederile art. 252 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, în cel mult 5 zile de la data adjudecării, adjudecatarul este obligat să plătească preţul, în lei, în numerar la o unitate a Trezoreriei Statului sau prin decontare bancară.
Joi, 24 august a.c., în intervalul 13.00-17.00 sunt programate licitaţii pentru valorificarea celorlalte bunuri imobile sechestrate, din același dosar. ANAF anunță că va continua modalităţile prevăzute de lege şi va demara procedurile de valorificare a tuturor bunurilor sechestrate sau confiscate, potrivit legii, prin publicarea anunţurilor de licitaţie în vederea participării potenţialilor ofertanţi pentru adjudecarea bunurilor şi totodată finalizarea procedurilor de valorificare.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii