Web Analytics

Amintiri culese toamna

de | 6.12.2018 12:57 | Cultură

Într-o seară ploioasă, la final de noiembrie, de dragul literaturii, ne-am întâlnit în număr mare la Centrul Cultural Pitești, sub egida Fundației “Liviu Rebreanu”.
Lansarea cărții „Vorba cântecului…” a domnului Aurel Hernest a avut un ecou favorabil în lumea iubitorilor de frumos. Au fost prezenți literați de ieri și de astăzi, oameni cu haruri revărsate peste semenii lor. Lângă autorul cărții s-au alăturat profesoara Allora Albulescu, poetă și președinte al Fundației, profesor dr. George Ene, istoricul și poetul Nicolae Ionescu.
Cartea domnului Aurel Hernest deapănă frumoasele-i amintiri, răsfățându-se în ele. Iată ce poetic spune dl. George Ene acest lucru în prezentarea de pe copertă a autorului:
Multe vin de dinaintea lui, când domoale, când înfiorate, ca apa Râului Doamnei, ducând la vale petice de cer, cu suflet alb-albastru.
Peste toate – bătaia inimii calde a copilului întors biruitor în timp într-o poveste care rămâne fermecătoare deasupra realității ce stă să se risipească.
Nicolae Ionescu, vechi prieten al autorului, a amintit de începuturile lor literare, despre Cenaclul CESARG, unde s-au împrietenit, evocând la trecut pe poetul și juristul Marius Dumitrescu.
Profesoara Gilda Crăciun a dat citire unui fragment din povestirea: „Cum mi-am omorât moartea”.
În continuare, decanul de vârstă al scriitorilor argeșeni, domnul profesor Mihail Ghițescu, și-a amintit cu precizie de grupările literare existente de-a lungul timpului în Pitești, evocând oamenii importanți ai literaturii locale.
De remarcat este faptul că printre numeroșii participanți s-au numărat, ca de obicei, și elevi, membri ai atelierului de creație și interpretare de la Școala Gimnazială „Nicolae Simonide”.
Nuşa Cantemir

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii