Web Analytics

Amenzi și confiscări de lemne de foc transportate ilegal

de | 9.10.2022 14:42 | Actualitate, Home

Avenit sezonul rece și transporturile ilegale de lemne s-au intensificat. Polițiștii de la Biroul Silvic împreună cu specialiști din silvicultură au găsit în trafic mai multe persoane care transportau material lemnos fără a deține documente legale și au dat amenzi. De asemenea, lemnele au fost confiscate. Este vorba despre cantități mici de lemne de foc, de strictă necesitate pentru mulți cetățeni care apelează la piața neagră, in absența unui cadru organizat.

Astfel, în ziua de 06 octombrie, în jurul orei 19:00, polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 32 de ani, din Davidești, care conducea o autoutilitară pe str. Târgu din Vale din municipiul Pitești, cu care transporta material lemnos, fără a deține documente care să ateste proveniența legală sau documente de însoțire a transportului.

Citește și Poștaș acuzat de fals și uz fals. Prejudiciu de peste 84 de mii de lei
Cu sprijinul unui specialist silvic, s-a stabilit că materialul lemnos ce se găsea în mijlocul de transport are un volum total de 1,6 mc lemn de foc, din care 0,950 mc de esență fag și 0,650 de esență carpen.
În urma celor constatate, conducătorul mijlocului de transport a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Pitești.

Polițiștii Biroului Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au depistat un bărbat de 25 de ani, din Valea Mare Pravăț, care conducea, pe str. Lt. N. Popp din municipiul Câmpulung, o autoutilitară, cu care transporta material lemnos, fără a deține documente care să ateste proveniența legală sau documente de însoțire a transportului. S-a stabilit că materialul lemnos ce se găsea în mijlocul de transport are un volum de un metru cub lemn de foc, de esență fag.
În urma celor constatate, conducătorul mijlocului de transport a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Câmpulung.

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Schitu Golești au depistat un bărbat de 33 de ani, din Berevoești, care conducea, pe raza localității de domiciliu, o autoutilitară, cu care transporta material lemnos, fără a deține documente care să ateste proveniența legală sau documente de însoțire a transportului. S-a stabilit că materialul lemnos ce se găsea în mijlocul de transport are un volum de 0,6 metri cubi lemn de foc, de esență fag.
În urma celor constatate, conducătorul mijlocului de transport a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Aninoasa.

Citește și Un tânăr din Mărăcineni a fost amendat pentru drift-uri pe drumuri publice

În ziua de 08 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului au depistat un bărbat de 36 de ani, din Vedea, care conducea, pe DJ 731B de pe raza localității de domiciliu, un tractor, cu care transporta material lemnos, fără a deține documente care să ateste proveniența legală sau documente de însoțire a transportului.
Cu sprijinul unui specialist silvic, s-a stabilit că materialul lemnos ce se găsea în mijlocul de transport are un volum total de 2,841 metri cubi lemn de foc, de esență stejar și salcâm.
Și respectivul conducător al mijlocului de transport a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Cotmeana.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *