Amenzi pentru transport ilegal de lemne pe drumurile din Argeș

de | 28.05.2020 13:55 | Actualitate

 

În ziua de 27 mai a.c., poliţiştii argeşeni au acţionat pe raza de competenţă, pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilegale de material lemnos, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, Direcției Silvice Argeș, precum și cu personalul silvic cu atribuții de control/de pază pe linie silvică, ocazie cu care au depistat 6 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 23 și 65 de ani, care au transportat material lemnos pe drumurile publice cu atelaje sau autoutilitare, fără documente legale.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, conform Legii 171/2010, în valoare totală de 6.000 de lei, și a fost confiscată cantitatea de aproape 13 metri cubi lemn de foc de diverse esenţe, care a fost predată ocoalelor silvice competente.

Poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albeștii de Argeș au depistat, pe DN 73C, pe raza localității Valea Iașului, un bărbat de 33 de ani, din Mălureni, care transporta material lemnos cu un autocamion.

Conducătorul auto a prezentat pentru control documente de însoțire în care era înscrisă cantitatea totală de 6 mc material lemnos. În urma evaluării cantității de lemn aflat în mijlocul de transport, efectuată de specialistul silvic, s-a stabilit că autocamionul avea încărcată cantitatea totală de 11,65 mc material lemnos.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar diferența de 5,65 mc material lemnos a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Vidraru.

Distribuie!

Articol scris de Marius Ionel

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii