Web Analytics

Amenzi pentru transport ilegal de lemne la Dragoslavele și Costești

de | 4.11.2022 19:52 | Actualitate, Home

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Rucăr au depistat un tânăr de 19 ani, din aceeași localitate, care conducea o autoutilitară pe raza localității Dragoslavele, cu care transporta material lemnos fără documente care să ateste proveniența legală sau documente de însoțire a transportului.

Cu sprijinul unui specialist silvic, s-a stabilit că în mijlocul de transport se afla cantitatea de 1,05 mc material lemnos, de esență foioase. Ca urmare a abaterii constatate, a fost aplicată o amendă în valoare de 1.000 de lei, conform art. 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscate și predat în custodie Ocolului Silvic Dragoslavele.

Citește și Poliția Argeș: atenție la folosirea articolelor pirotehnice!

De asemenea, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Orașului Costești au depistat un tânăr de 20 de ani, din Berevoești, care transporta material lemnos cu o autoutilitară, pe raza orașului Costești, existând suspiciuni cu privire la concordanța dintre cantitatea justificată cu documentele de însoțire a transportului lemnos și cea care se găsea în mijlocul de transport la momentul depistării.

Cu sprijinul unui specialist silvic, s-a stabilit că în mijlocul de transport se afla cantitatea de 2,46 mc material lemnos, de esență stejar, iar în documentele prezentate era consemnată cantitatea de 2 mc. Ca urmare a abaterii constatate, a fost aplicată o amendă în valoare de 2.000 de lei, conform art. 171/2010, iar diferența de material lemnos nejustificat a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Costești.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *