Web Analytics
scris vineri, 04.11.2022

Poliția Argeș: atenție la folosirea articolelor pirotehnice!

În ziua de 3 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Pitești au depistat un bărbat de 41 de ani, din Pitești, care oferea spre vânzare peste 150 de articole pirotehnice. Ca urmare a celor constatate, polițiștii Secției 4 Poliție Pitești au luat măsura confiscării articolelor pirotehnice, cercetările fiind preluate de polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș.

Poliția Argeș: atenție la folosirea articolelor pirotehnice!

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 37 lit.a din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, iar cercetările continuă, pentru luarea măsurilor legale care se impun.

Citește și FRF, amendată cu 30.000 de euro de UEFA după incidentele de la meciul România – Bosnia-Herţegovina

În acest context, polițiștii argeșeni atrag atenția cu privire la utilizarea responsabilă a tuturor articolelor pirotehnice, pentru a evita rănirea oricărei persoane și provocarea unor distrugeri, ce reprezintă aspecte ce pot atrage răspunderea penală a autorului, dar pot produce și disconfort prin zgomotele puternice, aspecte ce pot fi sancționate contravențional.

Totodată, polițiștii vor efectua verificări pentru respectarea condițiilor de comercializare a materialelor pirotehnice de către agenții economici, precum și a condițiilor de deținere de către persoane fizice.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *