Web Analytics

Amenzi pentru transport ilegal de lemne la Berevoești și Bughea de Sus

de | 30.01.2023 16:57 | Actualitate, Home

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Schitu Golești au finalizat verificările privind activitățile de transport material lemnos efectuate de către un bărbat, de 30 de ani, din Berevoești, care nu are calitatea de transportator autorizat pentru această activitate.

În urma verificărilor efectuate în aplicația SUMAL 2.0, s-a stabilit că în perioada 10 august-17 decembrie 2022, cel în cauză ar fi efectuat, cu autoutilitarele, mai multe transporturi de material lemnos, depășind cu 74,5 mc volumul de 20 de metri cubi pe an calendaristic permis de normele legale.

Ca urmare a constatării încălcării prevederilor art. 19, alin. 2, lit. c din Legea 171/2010, rap. la art. 12, alin. 1, lit. o din Normele H.G. 497/2020, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, totodată fiind luată măsura complementară de confiscare valorică a cantității de material lemnos, în valoare de 15.187 de lei.

Citește și Dramă în Argeș. Doi oameni au murit! Mașina în care se aflau a fost scoasă din ape de pompieri

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț au depistat un bărbat de 32 de ani, din Bughea de Sus, care transporta material lemnos cu un atelaj hipo, fără a deține documente care să ateste proveniența legală sau documente de însoțire a transportului de material lemnos.

Cu sprijinul unui specialist silvic, s-a stabilit că în mijlocul de transport se afla cantitatea de 0,6 mc material lemnos, de esență fag. Ca urmare a abaterii constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Câmpulung.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *