Web Analytics

Amenzi până la 10.000 de lei pentru comercializarea ilegală a materialului lemnos

de | 29.05.2021 09:44 | Actualitate

Polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică Argeș au acționat, împreună cu  specialiștii Biroului Garda Forestieră Județeană Argeș din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, pentru combaterea sustragerii, transportului și comercializării de material lemnos fără forme legale, ocazie cu care au efectuat verificări la sediile a trei societăți comerciale din localitățile Berevoiești și Dragoslavele.

În urma controalelor efectuate, s-a constatat că una dintre societăți ar fi 4,38 mc, lemn foc diverse tari, fără aviz de însoțire.

Ca urmare a celor constatate, societatea comercială, a fost sancționată cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravenţiile silvice.

CITESTE SI Primăria Pitești: Circulația va fi închisă, duminică, la Podul Viilor. Se efectuează lucrări

La cea de-a doua societate verificată, se deținea cantitatea de 8,64 mc, lemn rotund rășinoase și a fost expediată cantitatea de 0,98 mc lemn rotund rășinoase, fără documente de proveniență a materialului lemnos. 

Ca urmare a celor constatate, societatea comercială a fost sancționată cu amendă în valoare de 9.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravenţiile silvice, iar materialul lemnos în cauză, în valoare de aproximativ 1800 de lei, a fost confiscat valoric.

La cea de-a treia societate comercială controlată, polițiștii au constatat că aceasta a expediat cantitatea de 2,47 mc, lemn rotund rășinoase și a depozitat cantitatea de 10,88 mc cherestea rășinoase, fără documente de proveniență.

Ca urmare a celor constatate, societatea comercială a fost sancționată cu amendă în valoare de 10.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravenţiile silvice, iar materialul lemnos în cauză, în valoare de aproximativ 7700 de lei, a fost confiscat valoric.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii