Web Analytics
scris marți, 16.07.2024

Amenzi de până la 12.000 de lei pentru proprietarii de câini

Cei care au animale riscă să fie amendați și să rămână fără ele dacă nu le oferă un trai decent. Deținătorii de animale care nu le dau hrană, apă sau adăpost ori le expun forțat unor temperaturi extreme pot rămâne fără ele. Polițiștii pot face controale și pot lua animelele care trăiesc în condiții nefavorabile, potrivit evz.ro.

Amenzi de până la 12.000 de lei pentru proprietarii de câini

Legea 205/2004 privind protecția animalelor spune că proprietarii animalelor au obligația de a le asigura acestora, în funcție de specie, rasă, vârstă și altele, o serie de condiții:

Citește și: CFR Călători anunță că circulația trenurilor pe ruta București – Pitești va rămâne modificată încă o lună

  • un adăpost corespunzător;
  • hrană și apă suficiente;
  • posibilitatea de mișcare suficientă;
  • îngrijire și atenție;
  • asistență medicală.

Cei care nu respectă legea riscă amenzi de până la 12.000 de lei. Dacă un animal se află într-o situație de pericol, polițiștii din cadrul Poliției Române pot emite ordin de plasare al acestuia în adăpost pentru o perioadă de 45 de zile sau de încredințare unei asociații sau fundații de protecția animalelor.

Dacă un animal este expus forțat la temperaturi foarte ridicate ori foarte scăzute sau dacă nu beneficiază de hrană și apă în cantități suficiente, de un adăpost corespunzător sau de tratamente medicale este luat de polițiști.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...