Web Analytics

Amenzi aplicate de polițiști la agenți economici din zona Dedulești

de | 17.07.2020 12:51 | Actualitate

 

În ziua de 16 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Drăganu, împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, au acționat în comuna Morărești, zona Dedulești, pentru prevenirea şi combaterea actelor de comerţ ilicit, dar și pentru verificarea respectării obligaţiilor care le revin agenţilor comerciali şi persoanelor în privinţa purtării de mijloace de protecţie şi a păstrării unei distanţe de siguranţă pentru prevenirea transmiterii coronavirusului.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de 15.500 de lei, după cum urmează:

-sancțiune contravențională, în valoare de 10.000 de lei, conform O.U.G. nr. 28/1999, privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale;

-sancțiune contravențională, în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite. Totodată, a fost aplicată măsura complementară de confiscare a sumei totale de 314 lei;

-două sancțiuni contravenționale (o amendă și un avertisment), în valoare de 500 de lei, conform Legii 55/2020, pentru nerespectarea de către persoanele fizice a obligației de a purta masca de protecție în spațiile închise, spaţiile comerciale.

De asemenea, polițiștii au desfășurat activități de prevenire, prin care au adus la cunoștința agenților economici și a persoanelor desemnate pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii 55/2020, să informeze permanent angajații, dar și clienții că este important să respecte măsurile de protecție individuală, de distanțare socială și de igienă personală, mai ales în spațiile închise.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii