Web Analytics
scris vineri, 04.08.2023

Amenințată cu moartea de un minor aflat în plasament, fosta șefă a CTF Găvana și-a dat demisia. Poliția cercetează cazul  

O fostă șefă de centru de tip familial din cadrul DGASPC Argeș susține că trăiește un coșmar după ce un minor internat acolo o amenință că o omoară și că îi va viola fiica. Am aflat că e vorba de Mihaela Dragu, care a condus până de curând CTF din cartierul piteștean Găvana. Femeia spune că totul a început în luna aprilie atunci când conducerea DGASPC a decis să schimbe vechea conducere a centrului de tip familial din Găvana, unde se constataseră o serie de nereguli. Așadar, a fost schimbat vechiul șef cu o șefă dintr-un alt centru. Pentru siguranța minorilor și pentru a remedia toate problemele din centru, noua șefă a luat o serie de măsuri.

Citește și: O femeie a murit la UPU Băneasa după ce ar fi aşteptat trei ore o ambulanţă

Amenințată cu moartea de un minor aflat în plasament, fosta șefă a CTF Găvana și-a dat demisia. Poliția cercetează cazul  

A mutat un educator la un alt centru, după ce s-ar fi constatat că avea un comportament neadecvat și influența negativ anumiți minori. Cu toate acestea, educatorul nu a încetat să comunice cu minorii telefonic și i-ar fi instigat să o amenințe pe șefa de centru.

Unul dintre minori, un tânăr de 17 ani ar fi amenințat-o pe acestea în repetate rânduri, a lovit angajații centrului și a bătut și alți doi minori: „M-a amenințat că merită să facă 15 ani de pușcărie pentru fiica mea. A spus de nenumărate ori că o va viola, că va da foc centrului și va pune benzină și îi va da foc celui care îi va face dosar penal. Într-o altă seară, chiar în seara în care a fost reținut 24 de ore, m-a mai amenințat că merită să facă 15 ani de pușcărie. L-am întrebat pentru ce și a zis că îi dau foc Marei (nr- fiica ei)! Ce m-a surprins a fost că a știut și cel de-al doilea prenume al fiicei mele.” a declarat fosta șefa de centru pentru publicația argeșenii.ro.

Citește și: Un îndrăgit actor a murit la doar 56 de ani

În tot acest timp și educatorul care a fost mutat a trimis și el o serie de sesizări, amenințări vocale și video să fie mutat înapoi în centru: „Ne-am confruntat cu o serie de amenințări, sesizări, presiuni, șantaj pentru a reveni pe post. Am fost amenințați că „ne va distruge”, ne-au fost trimise mesaje și clipuri de amenințare, inclusiv cu un scandal mediatic”, a confirmat conducerea DGASPC Argeș pentru argeșenii.ro.

Cert e că după numeroasele amenințări șefa centrului a făcut plângere la Poliție. În urma cercetărilor și administrarea probatoriului, oamenii legii au decis în luna iunie a.c să îl rețină pe minor timp de 24 de ore după care s-a decis să fie cercetat sub control judiciar având mai multe interdicții, printre care și să nu se apropie de beneficiarii și angajații centrului, care erau victime în dosar. În urma acestei interdicții, cei de la DGASPC l-au mutat pe minor într-un alt centru.

Șefa centrului și-a dat demisia temându-se pentru viața ei și a familiei.

Conform unor surse, zilele acestea, fosta șefa de la CTF Găvana a făcut o nouă plângere la poliție, după ce fostul educator ar fi pus-o pe sora lui, și ea educator în centru, să se intereseze de domiciliul fostei șefe și noul loc al acesteia de muncă pentru că îl va ajuta pe minor să o găsească și „să aibă grijă de ea”. De asemenea, și cei de la DGASPC Argeș au făcut o nouă plângere penală. 

Cristina Simion

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *