Web Analytics
scris vineri, 19.04.2024

Amendă usturătoare pentru un medic de familie după eliberarea unui concediu medical

1.200 de euro, mai exact 6.000 de lei, este amenda cu care s-a ales un medic de familie din Cluj pentru eliberarea unui concediu medical de îngrijire a unui copil bolnav. Totul, pentru că n-au fost bune hârtiile întocmite, spune Casa de Asigurări de Sănătate, cea care, de altfel, a și emis sancțiunea. Situația revoltătoare a fost semnalată pe Facebook de președintele Asociației Medicilor de Familie din Cluj, dar și de medicul amendat.

Amendă usturătoare pentru un medic de familie după eliberarea unui concediu medical

Citește și: Proces amânat în cazul Vlad Pascu; judecătoarea a formulat cerere de abţinere

Emiliana Costiug, președintele Asociației Medicilor de Familie din Cluj, a publicat o fotografie cu procesul-verbal de amendă și a precizat că motivul amenzii e faptul că adeverința eliberată de angajator este neconformă. „Sanctiune de 6000 lei pentru un medic de familie pentru eliberarea unui concediu medical de îngrijire copil bolnav!!! Motivul – adeverinta eliberata de angajator este neconformă. Nu pentru ca actul medical nu a fost corect, nu pentru asistenta medicala nepotrivită acordată copilului. NU! Pentru hârtii neconforme! IN CE TARA TRAIM??? Cum am ajuns ca medicul sa fie transformat in functionar ce verifica adeverinte, cupoane, scrisori medicale??? Ca apoi să fie sanctionat cu sume astronomice… Intelegeti acum de ce pleacă tinerii medici?”, a atras atentia, intr-un mesaj pe Facebook medicul de familie clujean Emi Costiug.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...