Web Analytics
scris joi, 23.03.2023

Ambasadorul Turciei, în vizită la C.J. Argeș: „În Turcia obișnuim să spunem că prietenii români ne sunt frați”

Joi, 23 martie, Consiliul Județean Argeș a primit vizita E.S. Özgür Kıvanç Altan, ambasador al Republicii Turcia la București.  

Ambasadorul Turciei, în vizită la C.J. Argeș: „În Turcia obișnuim să spunem că prietenii români ne sunt frați”

La întâlnire au participat Marius Nicolaescu, vicepreședinte al C.J. Argeș, Marius Cristian Puiu, administratorul public al județului, Roxana Stoenescu, director executiv la Direcția Cultură, Turism și Tineret, precum și deputatul Nicolae Georgescu. 

Citește și: Ion Mînzînă și Ion Georgescu s-au întâlnit la Pitești cu ministrul Finanțelor, Adrian Câciu

Din partea delegației din Turcia au fost prezenți, alături de E.S. Özgür Kıvanç Altan, Mehmet Naci Akdoğan, consilier comercial, TIAD – Ufuk Tandoğan, președinte al Asociației Oamenilor de Afaceri Turci, Barbaros Yıkar, secretar general TIAD, Sever Rashid, secretar general adjunct TIAD, Naci Kanbay, președinte UID, Selahattin Çelik, președinte Asociația Musulmană de Cultură Pitești. 

În cadrul întâlnirii, vicepreședintele Marius Nicolaescu, a subliniat importanța relațiilor pe care județul Argeș le are cu Turcia și cu regiuni ale Turciei, în diverse domenii, cultural, educațional și economic.  

Excelența voastră, domnule Ambasador, vă prezentăm condoleanțele noastre pentru cei care și-au pierdut viața în teribilul seism din Turcia și vă transmitem solidaritatea noastră pentru momentele extrem de dificile prin care a trecut țara dvs. Consiliul Județean Argeș a avut întotdeauna relații de bună colaborare în diferite domenii cu administrațiile locale din Turcia. În plus, relațiile economice ale județului nostru cu Turcia sunt puternice, țara dvs. ocupând poziția a doua în ceea ce privește exportul produselor din Argeș, spre exemplu. Avem foarte multe firme și companii cu capital turcesc, cu investiții de zeci sau sute de milioane de dolari. Consiliul Județean Argeș a sprijin întotdeauna oamenii de afaceri care doresc să investească în județul nostru. Recent am eliberat avizele solicitate pentru o companiei turcească care și-a propus să investească 50 de milioane de dolari la Dârmănești, dar avem firme importante la Oarja, Căteasca. Invităm oamenii de afaceri din Turcia să viziteze aceste zone, unde s-au dezvoltat adevărate parcuri industriale” – a spus Marius Nicolaescu, potrivit unui comunicat de presă al C.J. Argeș.  

Citește și: Ambasadorul Turciei l-a felicitat pe pompierul argeșean care a participat la misiunile de salvare după cutremur

Mulțumim pentru solidaritatea pe care ne-ați arătat-o și în această perioadă. În Turcia obișnuim să spunem că prietenii români ne sunt frați. Turcia și România sunt parteneri strategici și avem relații comerciale puternice. Noi sfătuim oamenii de afaceri turci să investească aici, știm că este un mediu economic stabil, care oferă multe oportunități. Și ei ne spun că se simt bine în România, sunt angajatori buni, își plătesc taxele. Vom răspunde invitației dvs., iar următoarea vizită în Argeș, la Consiliul Județean Argeș, va fi cu oameni de afaceri din Turcia, pentru a le prezenta oportunitățile pe care le oferă județul dv.” – a declarat E.S. ambasadorul Özgür Kıvanç Altan.  

Marius Nicolaescu a vorbit și despre relațiile culturale și în domeniul educației pe care Consiliul Județean le are cu Turcia și cu administrațiile locale din Turcia. Din 2011, Argeșul este înfrățit cu municipalitatea Turkler – Alanya, fiind derulare mai multe proiecte culturale. 

„În septembrie 2021, conducerea CJ Argeș a fost gazda unei întâlniri cu dl. Mustafa Yildiz, directorul Institutului Cultural Turc „Yunus Emre” din București. În cadrul întâlnirii au fost purtate discuții privind planificarea unor programe și evenimente care să fie desfășurate în județul Argeș. Tot atunci a fost semnat un protocol de colaborare între Muzeul Județean Argeș și Institutul Cultural Turc „Yunus Emre”. În fapt, acest protocol a reprezentat o continuare a colaborării dintre cele două instituții de cultură, la Muzeul Județean Argeş fiind organizate mai multe expoziții” – după cum precizează Biroul de presă al C.J. Argeș.  

Consiliul Județean Argeș are deja o experiență împreună cu municipalități precum BURDUR și BOLU, pe proiecte Comenius Regio, proiecte care au vizat atât latura culturală, cât și pe cea de educație și tineret.  

De asemenea, Turcia a fost prezentă cu ansambluri de dans de succes, ani la rând, la Festivalul Internațional de Folclor “Carpați”. În acest an, festivalul internațional se va relua, iar un ansamblu din Ankara, Turcia a fost invitat – potrivit C.J. Argeș.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Aventura politică a săptămânii

O vorbă din folclorul urban spune că, atunci când cineva scapă în mod miraculos dintr-o situație dificilă, înseamnă că “i-a trecut glonțul pe lângă...

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...