Ambasadorul Confederației Elvețiene în România s-a întâlnit cu exportatorii români de produse ecologice

de | 20.04.2022 12:04 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

La data de 11 aprilie 2022 Ambasada Confederației Elvețiene în România a avut o întâlnire de lucru cu exportatorii români din Programul de Cooperare Elvețiano-Român „Servicii Integrate de Export pentru IMM-urile din România”, proiect cofinanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul contribuției elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

La întâlnire au participat 15 reprezentanți de firme și clustere, experți și reprezentanți ai Camerelor de Comerț și Industrie teritoriale Prahova și Bacău, participanți la programul amintit mai sus. Cu acest prilej s-a putut face un bilanț al realizărilor din program precum și parcursul în afaceri al celor prezenți.

Citește și:Beneficiarii Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 au primit o nouă tranşă de bani

“S-a putut constata că, urmare programului, putem vorbi nu numai de succesul unor firme dar și dezvoltarea unor clustere și asociații  interprofesionale, precum Bio Concept Valea Prahovei, BioNEst Cluster Iași, asociațiile INTER-BIO și ACEX, ceea ce denotă că programul a fost consistent și extrem de util în dezvoltarea exportului. De asemenea, între producători  s-au dezvoltat relații  de sprijin și cooperare pentru pătrunderea pe piețele externe. Am participat cu bucurie la acest eveniment și salut preocuparea  domnului ambasador Arthur Mattli de a se întâlni periodic cu cei care au beneficiat de sprijin în acest program. Din păcate, la 2 ani de la încheierea lui, autoritățile române nu au fost încă în stare să contureze, inspirați de acest program, mecanisme de sprijin ale exportatorilor potențiali prin centre de afaceri de export la nivel teritorial după acest model de bună practică. Fără  o astfel de viziune și intervenție cine să sprijine primii pași ai IMM-urilor la început de drum pe piețele externe? Cred că nu există interes în acest sens din partea autorităților” a declarat Costin Lianu, director USH Pro Business, președinte asociații ACEX și Inter-Bio.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

„Divorțul anului” la Teatrul „Alexandru Davila”
„Divorțul anului” la Teatrul „Alexandru Davila”

Cuplul Monica Davidescu și Aurelian Temișan joacă la Pitești Spectacol la Teatrul „Alexandru Davila”, luni, 30 mai, de la 19:30. Va fi pusă în scenă cea mai recentă producție a Companiei de Teatru Concordia, comedia „Divorțul anului”. Joacă Monica Davidescu, Ovidiu...

PSD Argeș anunță noi investiții pentru Câmpulung
PSD Argeș anunță noi investiții pentru Câmpulung

Marius Nicolaescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș, Constantin Ivan și Sergiu Cicu, consilieri lacali ai PSD Câmpulung, au susținut azi o conferință de presă la sediul PSD Câmpulung Mușcel.  Cu acest prilej, Marius Nicolaescu a făcut o radiografie a...


Loading RSS Feed