Web Analytics

Ambasadorul Chinei: „Argeşul e judeţul pe care l-am vizitat cel mai mult”

de | 28.06.2017 21:45 | Actualitate

4 03Vineri, 23 iunie, la Universitatea din Pitești a avut loc inaugurarea Casei Româno-Chineze, filiala Argeș. Evenimentul a fost onorat de participarea Excelenței Sale Xu Feihong, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România.

Din partea conducerii centrale a Casei Româno-Chineze a participat dna Ecaterina Vanea, directorul filialei București. Casa Româno-Chineză, asociație cu un rol foarte important în colaborarea dintre cele două țări, are 11 filiale în țara noastră.
La evenimentul de vinerea trecută, alături de ambasadorul Chinei au fost prezenți numeroși oficiali, printre care Dan Manu, președintele CJ Argeș, prefectul Emilian Dragnea, deputatul Simona Bucura-Oprescu, viceprimarul Piteștiului – Sorin Apostoliceanu, rectorul Dumitru Chirleșan și fostul rector Gheorghe Barbu (cel care este și președintele Asociației de Prietenie China-România, filiala Argeș).
Cu un discurs cald și bine punctat, ambasadorul Xu Feihong a spus printre altele că „Argeșul este județul pe care l-am vizitat cel mai mult, iar Universitatea din Pitești este una dintre cele mai puternice din România. Sunt convins că filiala Argeș a Casei Româno-Chineze va juca un rol important în colaborarea dintre cele două țări”.
Președinte al filialei Argeș a Casei Româno-Chineze a fost ales fostul rector Sebastian Pârlac.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii