Web Analytics

Ambasada României marchează ziua-simbol a Parteneriatului Strategic România-SUA, 11 iulie, prin lansarea unui website dedicat relației bilaterale și amplasarea unui semn uriaș în inima capitalei americane

de | 11.07.2022 16:18 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Ambasada României la Washington anunță marcarea zilei de 11 iulie, când, în 1997, a fost lansat Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite, prin două inițiative: expunerea unui semn grafic în cea mai circulată zonă din capitala americană – The Mall și lansarea unui website dedicat celor mai importante momente pentru relația dintre cele două state.

Website-ul poate fi accesat la adresa www.romania-usa.ro și prezintă atât momente diplomatice cheie pentru dezvoltarea relației bilaterale dintre România și Statele Unite, care a debutat începând cu anul 1880, cât și detalii despre cei mai importanți piloni ai parteneriatului, evenimentele dedicate acestui an aniversar, precum și cele mai recente știri legate de evoluția relațiilor diplomatice. 

Citește și: GRAV! Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) a stabilit că invazia rusească în Ucraina este crimă de război

Conținutul website-ului prezintă o altă fațetă a Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite, onorează munca și eforturile liderilor politici care au pus bazele acestuia și ale celor care au construit ulterior pe această fundație solidă, dar și ale celor care s-au dedicat, atât în România cât și în Statele Unite, pentru întărirea relațiilor inter-instituționale, dar și între comunități. Site-ul prezintă o hartă a comunităților românești din Statele Unite și conține materiale foto și video inedite, care au valoarea unor documente istorice. Dincolo de importanța sa pentru acest moment aniversar, website-ul își propune să devină o platformă de informare și conectare a românilor și americanilor interesați de istoria acestui parteneriat, dar și un depozitar al evenimentelor și al întregului program dedicat celebrării a 25 de ani de Parteneriat Strategic.

Totodată, Ambasada României va amplasa un semn grafic în zona National Mall, din Washington, D.C., care va putea fi vizionat pe 11 iulie de către români și americani. Instalația grafică va fi compusă din sute de steaguri ale României și ale Statelor Unite, ca un omagiu adus atât cooperării bilaterale strânse, cât și prezenței active a comunității românești în Statele Unite.

** Website-ul a fost realizat în parteneriat cu Agerpres, TVR, Arhivele Diplomatice și Trencadis, iar sponsorii întregului program dedicat celebrării a 25 de ani de Parteneriat Strategic sunt Banca Transilvania, CEC Bank, Hidroelectrica, EximBank și Kaufland.

Ambasada României în Statele Unite ale Americii

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *