Web Analytics

„Amalia Dumitraşcu şi-a păcălit şi colegele de la Spitalul Judeţean să ia împrumuturi de la bănci”

de | 27.12.2017 12:54 | Dezvăluiri

6 amalia dumitrascu# Dosarul delapidării de la Spitalul Judeţean. Cumnatul fostei contabile ţepare dezvăluie

După ce a delapidat 18 miliarde lei vechi de la BCR Pitești și alte 40 de miliarde de la Spitalul Județean Argeș (în total circa 1,3 milioane euro), contabila Amalia Dumitrașcu a ajuns să locuiască cu chirie într-un imobil din Pitești. Informația se desprinde și din hotărârea instanței prin care contabila a fost plasată în arest la domiciliu (după un arest preventiv de 60 de zile), însă ne-a fost confirmată și de către cumnatul economistei, George Dumitrașcu.

Cumnatul fostei contabile de la Județean: „Am cerut să îi dea Amaliei 20 de ani de închisoare pentru tot ceea ce a făcut”

În dispoziția Tribunalului Argeș, prin care economista a fost plasată din arestul IPJ Argeș, în arest la domiciliu se menționează: „Admite cererea formulată de inculpata Dumitrașcu Elena-Amalia. (…) dispune îndreptarea erorii materiale strecurate în minuta încheierii de şedinţă nr. 200 din data de 29.11.2017 pronunţată de Tribunalul Argeş – Secţia Penală, în sensul menţionării domiciliului fără forme legale al inculpatei Dumitrașcu Elena Amalia (imobilul în care locuieşte), în Piteşti…”.
Faptul că fosta contabilă a Spitalului Județean locuiește cu chirie într-un imobil din Pitești ne-a fost confirmat și de cumnatul ei, George Dumitrașcu. De altfel, economista a locuit până de curând într-o casă aflată în proprietatea cumnatului. „Eu i-am dat afară din casă (n.red. – pe Amalia Dumitrașcu și soțul său), că aveam contract de uzufruct cu ei. Acum Amalia locuiește cu chirie, pe undeva prin Pitești, nu știu exact unde. Am fost și eu în sală la procesul ei. M-am ridicat în picioare, era sala plină și am cerut să îi dea 20 de ani de închisoare pentru tot ceea ce a făcut. Dar știți ce o să urmeze, nu? Prescrierea faptei!”, ne-a declarat George Dumitrașcu, făcând aluzie la faptul că, în cazul fraudei de 700.000 de euro de la BCR Pitești, Amalia a scăpat de pedeapsa de opt ani de închisoare cu executare, acordată în primă instanță, după ce fapta i s-a prescris.
George Dumitrașcu a avut și un proces la Tribunalul Militar București, cu fratele și cumnata (fratele său, care este soțul Amaliei, e jandarm, n.red), pe care îi acuză că și-au însușit casa pentru construcția căreia omul trimisese în țară sume foarte mari de bani, în perioada în care muncea în Spania. George Dumitrașcu a pierdut însă acest proces, nereușind să dobândească dreptul de proprietate asupra casei din Ștefănești în care locuiește. De altfel, pe locuința sa – aflată pe numele Amaliei și al soțului ei – BCR Pitești a instituit sechestru, pentru cele aproape 18 miliarde pe care economista și le-a însușit, dar a fost obligată de instanță să le returneze băncii. „BCR mi-a pus sechestru pe casă și bănuiesc că o să vină sechestru și de la Spitalul Județean Argeș. Locuiesc în cea mai scumpă casă din Argeș! 2 milioane de euro a ajuns să valoreze casa din cauza sechestrelor, că, în afară de BCR, mai e și de la ANAF, și de la Primăria Ștefănești, că n-au mai plătit impozite, nimic”, spune cumnatul economistei.

George Dumitraşcu: „Amalia s-a folosit de ăia doi de la Rivertex, i-a păcălit şi pe ei cum a păcălit atâta lume”

6 george dumitrascuPrintre altele, George Dumitrașcu ne-a mai povestit că nu a fost singura victimă a Amaliei, aceasta determinându-le pe colegele sale de birou să ia credite bancare pentru ea, pe care ulterior nu le-a mai achitat. „Se vaită fetele de la Spitalul Județean (n.red. colegele Amaliei) că au luat împrumuturi de la bănci și CAR-uri pentru Amalia, că la câți bani avea ea de dat înapoi nu mai putea lua credite pe numele ei, și acum cine să mai dea banii înapoi la bănci? Le-a păcălit și pe ele! Abia am reușit să îi plătesc mamei creditul la ING, cei 31.000 de euro pe care i-a luat Amalia din bancă și nu i-a mai dat înapoi. Era să rămână pe drumuri mama”, mai spune George Dumitrașcu. Pe care l-am mai întrebat, în final, și dacă știe cum i-a cunoscut cumnata sa pe patronii firmei Rivertex Project, având în vedere că Nicolae și Cătălin Iordache, își au domiciliile, ca și el, în orașul Ștefănești. „Nu știu cum i-a cunoscut pe ăia doi de la Rivertex. Eu îi știu doar din ziare. Iar Amalia nu a dormit nici măcar o noapte în casa de la Ștefănești. Au fost furnizori ai spitalului și probabil așa i-a cunoscut, dar eu cred că s-a folosit de ei. I-a păcălit și pe ei cum a păcălit atâta lume. Eu cred că banii sunt toți la Amalia. Pe ce putea să cheltuiască ea atâția bani? Banii sunt la ea”, afirmă George Dumitrașcu.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii