Web Analytics

Amalia Dumitraşcu şi-a dat demisia de după gratii

de | 26.10.2017 07:58 | Actualitate

11 dumitrascuAflată în arest preventiv, Amalia Dumitrașcu – contabila acuzată de delapidarea a 3.988.688 de lei din bugetul Spitalului Județean Argeș, în perioada noiembrie 2012 – martie 2017 – a renunțat la postul pe care îl ocupa în spital, la Serviciul Managementul Calităţii Serviciilor Medicale. Acolo unde a fost mutată la scurt timp după descoperirea fraudei, de către fostul manager Aurelian Gheorghe, pentru a nu mai avea acces la conturile și finanțele unității sanitare. Potrivit managerului Spitalului Județean, Adriana Molfea, contabila Amalia Dumitrașcu și-a dat demisia pe 2 octombrie a.c., după ce i-a fost suspendat contractul de muncă, în urma arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile.

Adriana Molfea: „Da, controlul Curții de Conturi are legătură cu frauda”

11 AdrianaMolfea„Nu mai e salariata noastră de pe 2 octombrie. Și-a depus demisia și i-am acceptat-o”, ne-a declarat managerul unității sanitare. Legat de auditul realizat săptămâna trecută la Spitalului Județean, Adriana Molfea ne-a comunicat doar atât: „E un control al Curții de Conturi. Da, are legătura și cu frauda. Așteptăm concluziile Curții de Conturi”.
Din informațiile pe care le deținem, pe lângă scandalul delapidării celor aproape 900.000 de euro, la Spitalul Județean mocnește un alt scandal, după ce Amalia Dumitrașcu și-ar fi convins colegii de birou să o gireze pentru mai multe credite la bancă. Bani pe care contabila nu i-ar mai fi restituit. Surse din cadrul spitalului ne-au dezvăluit că nu doar colegii de birou, ci mai mulți angajați din sectorul administrativ al unității spitalicești ar fi girat-o pe Amalia Dumitrașcu la bancă.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii