„Am preluat PNŢCD Argeş nu de la zero, ci de la minus 1.000”

de | 3.06.2015 19:51 | Politica si Administratie

# Declară avocatul Aurelian Pavelescu # Ţărăniştii argeşeni au ambiţia să renască din propria cenuşă # Sâmbăta trecută, consilierul local Gheorghe Dinescu a devenit noul președinte al PNȚCD Argeș  # Îmbrăcat în ie, Dinescu s-a declarat optimist: „Ne propunem să scoatem la alegerile locale un rezultat mai bun decât în 2012”

Sâmbătă, 30 mai, în sala de şedinţe a CJ a avut loc Conferinţa Judeţeană a PNŢCD Argeş. La eveniment au fost prezenţi Aurelian Pavelescu, preşedintele PNŢCD, Nick Teodorescu, prim-vicepreşedintele PNŢCD, dar şi lideri ai altor formaţiuni politice și instituții din judeţ, precum: Florin Tecău (PSD), Georgiu Gingăraş (UNPR), Laurenţiu Zidaru (Primăria Pitești), Mihai Deaconu (PND), Marian Fulga (PPDD) şi Dănuţ Bica (PNL). Singura candidatură pentru preşedinţia PNŢCD Argeş a venit din partea lui Gheorghe Dinescu, cel care a deţinut, de altfel, şi interimatul filialei de la începutul anului trecut. Moţiunea lui Dinescu s-a numit „Renaştem pentru viitorul Argeşului” şi a câştigat voturile a 125 de delegaţi din cei 140 prezenţi, cinci voturi fiind împotrivă şi 10 abţineri. „Trebuie ca PNŢCD Argeş să intre într-o regulă, să avem o conducere aleasă prin vot. Ne propunem să scoatem un rezultat mai bun la alegerile locale decât în 2012 şi cred că, dacă vom fi serioşi, vom obţine acest lucru”, a precizat, anterior votului, Gigi Dinescu.
În ceea ce-l priveşte pe liderul ţărăniştilor la nivel central, avocatul Aurelian Pavelescu, acesta le-a spus membrilor argeşeni că PNŢCD nu-şi mai poate permite să stea în afara Parlamentului şi din 2016 şi a vorbit în termeni destul de duri despre modul în care au decurs lucrurile în cadrul filialei argeşene în ultimii ani. „Când am venit în PNȚCD, nu puteam vorbi cu mai mult de trei sau patru persoane la Argeş. Partidul se ruinase în propria neputinţă. Am preluat PNŢCD Argeş, nu de la zero, ci de la minus 1.000. Ne-a fost foarte greu la centru să reorganizăm această organizaţie”, a declarat Pavelescu.

Bonus pentru Dinescu și echipa sa: Congresul Național al PNȚCD, pe 6 iunie tot la Pitești

Am mai reţinut din cuvântarea preşedintelui PNŢCD Constanţa, Adrian Ţapliuc, care a dorit să scoată în evidenţă asemănările dintre organizaţia de la Constanţa şi cea de la Argeş: „Suntem două judeţe roşii, dar care au început să se decoloreze încet, încet. Noi am scăpat de dinastia Mazăre, iar voi aţi scăpat de dinastia Pendiuc”, a spus constănţeanul. Totodată, a fost anunţat faptul că sâmbătă, 6 iunie, la Teatrul „Alexandru Davila” din Piteşti va avea loc Congresul Naţional al PNŢCD, un congres dedicat lui Ion Raţiu. Pe lângă alegerea consilierului local Gigi Dinescu, în funcţia de preşedinte a PNŢCD Argeş, au mai fost aleşi Ionel Gheorghe Mănescu – prim-vicepreşedinte, Nicolae Iulian – secretar general şi un număr de 12 vicepreşedinţi.
Ionuţ BURCEA

 

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii