Web Analytics

„Am cinstit 100 de ani de la Marea Unire. Ne-am cinstit eroii cum se cuvine”

de | 9.08.2018 15:00 | Politica si Administratie

# Declară Ion Dumitru, primarul comunei Albota

Locuitorii comunei Albota au celebrat, sâmbăta trecută, 521 de ani de atestare documentară. Însă, înainte de petrecerea de la stadionul comunei, autoritățile locale și județene au adus un omagiu eroilor locali căzuți în Primul Război Mondial. Momentul a cuprins o slujbă religioasă de pomenire a eroilor care s-au jertfit pentru o Românie Unită, numele lor fiind încrustate în marmura crucii-monument din cimitirul comunei, după care, simbolic, s-a aprins Flacăra Centenarului, în acordurile solemne ale Fanfarei „Argeșul”.
La ceremonia de pomenire au participat, alături de primarul Ion Dumitru și de consilierii locali, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, vicepreședinții Ion Mînzînă și Simona Brătulescu, senatorul Șerban Valeca, deputatul Simona Bucura Oprescu, directori ai instituțiilor publice, consilieri județeni și primari argeșeni. De asemenea, în semn de respect și recunoștință pentru jertfa înaintașilor, au fost acordate Diplome Centenare urmașilor celor care și-au dat viața pe câmpul de luptă acum 100 de ani.
Cea de-a doua parte a evenimentului s-a desfășurat la stadion, unde locuitorii s-au bucurat de un spectacol oferit de artiștii de la „Doina Argeşului”, precum și de alți invitați speciali, cărora li s-au alăturat alți doi parlamentari, deputatul Cătălin Rădulescu, de la PSD, și senatorul Iani Popa, de la ALDE.
Evenimentul desfășurat la Albota a adunat aproape 2.000 de participanți, care s-au bucurat, printre altele, de un spectacol de excepție susținut de cunoscutul interpret de muzică populară Petrică Mîțu Stoian. A fost organizată și o tombolă inedită pentru participanți, printre premii fiind o bicicletă, un aspirator și o mașină electrică de tocat carne. Nu au lipsit micii, grătarele și serbarea câmpenească.

„Am acordat 8 diplome urmașilor celor care au murit pe front în Primul Război Mondial”

Ion Dumitru, primarul comunei Albota, ne-a declarat: „Din păcate, cei care au spus că vor veni, cei care au confirmat prezența au uitat să mai vină și la Albota și mă refer aici la unele persoane publice. Au preferat un alt eveniment… Dar, în ceea ce mă privește, pot spune că evenimentul organizat weekend-ul trecut la Albota a fost cât se poate de reușit. Vreau să vă spun că, dacă mă refer strict la cetățenii care au beneficiat de bonuri pentru masă, am avut o prezență de peste 1.000 de persoane. Cei prezenți s-au simțit extraordinar, iar cel care s-a ocupat de organizare și-a făcut datoria așa cum trebuie. A ieșit totul perfect! Muzica a fost la înălțime. Totodată, trebuie să menționez că am cinstit 100 de ani de la Marea Unire și ne-am cinstit eroii cum se cuvine. Am acordat 8 diplome urmașilor celor care au murit pe front în Primul Război Mondial. Eroii noștri au fost mult mai mulți, dar noi atâția am găsit, cei care mai trăiesc în comuna Albota”.
Marius Ionel

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii