Marius Nicolaescu, vicepreședinte al Consiliului Județean, Tatiana Eftime, director general al Direcției Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, Adela Gogoașe, director general adjunct, și primarul Dorin Florin Panţeru, au fost la Ciofrângeni pe șantierul pe care DGASPC construiește patru locuințe maxim protejate pentru persoane vulnerabile și un Centru de zi, în cadrul unei investiții cu fonduri europene. Investiția este finanțată prin POR 2014-2020, Consiliul Județean asigurând cofinanțarea.
Citește și: Pitești. Programul Salubrității în perioada sărbătorilor pascale
„Am efectuat o vizită pe șantierul de la Ciofrângeni, la cel de-al treilea proiect pe care DGASPC Argeș îl are în lucru. Este vorba despre un alt proiect, tot pe fonduri europene, în valoare de aproximativ 4,7 milioane lei. (…) Urmărim desfășurarea lucrărilor și am analizat soluțiile la o parte din problemele apărute, pentru că sperăm ca, la sfârșitul anului, 32 de persoane cu dizabilități de la CITO Tigveni să fie mutate în noile locuințe maxim protejate de aici” – a spus vicele Nicolaescu, potrivit unui comunicat de presă al CJ Argeș.

Împreună cu locuințele și centrele de zi amenajate la Tigveni, aceste obiective vor prelua beneficiarii de la CITO Tigveni, ce urmează a fi desființat conform strategiei județene și naționale, în concordanță cu cerințele europene.
„Aici, la Centrul de zi de la Ciofrângeni, avem o capacitate de 40 de locuri, iar de serviciile de consiliere și terapie vor beneficia persoanele aflate în situații vulnerabile din comunitate, precum și beneficiarii din locuințele maxim protejate din comună. Este o investiție în parteneriat cu Primăria Ciofrângeni care ne-a pus la dispoziție o clădire și terenul. La Ciofrângeni, capacitatea fiecărei locuințe maxim protejate este de maxim opt beneficiari, aici urmând să fie mutate 32 de persoane. Aceste locuințe sunt dotate cu băi comune și dormitoare generoase, conform standardelor din nomenclator și vor fi licențiate pentru funcționare până la sfârșitul anului pentru încadrarea în strategia și în legislația care ne obligă ca, până la finalul acestui an, să închidem centrele rezidențiale” – a spus, la rându-i, Tatiana Eftime.
Tot în baza unui parteneriat cu Primăria, în proximitatea locuințelor maxim protejate, pe un teren viran, va fi amenajat un parc de recreere.
„Parteneriatul constă în punerea la dispoziție, din partea administrației locale, a terenului și a spațiului unde se amenajează Centrul de zi. Primăria comunei Ciofrângeni, cu sprijinul Consiliului Județean Argeș, va realiza, în vecinătatea locuințelor maxim protejate, un parc de recreere, unde beneficiarii de acolo, dar și toți ceilalți cetățeni din comună vor avea posibilitatea să se recreeze într-un mediu confortabil. Consiliul Județean a emis deja o hotărâre privind acest parteneriat, urmând ca miercuri să aprobăm și noi, în Consiliul Local, această investiție. Evident că toate aceste lucruri nu s-ar fi putut realiza fără sprijinul Consiliului Județean” – a declarat Dorin Florin Panţeru, primarul comunei.
Reamintim că, pe lângă investiția de la Ciofrângeni, în valoare de 4,7 milioane de lei, în comuna Tigveni, tot pe fonduri europene, sunt amenajate, în satele Bârșeștii de Jos și Bălilești, câte patru locuințe maxim protejate, cu o capacitate de 33 de beneficiari cu dizabilități și, respectiv, 32 de beneficiari, și câte un Centru de zi, fiecare cu o capacitate de 40 de locuri. Investiția din Bârșeștii de Jos este în valoare de aproximativ 7,2 milioane lei, iar cea din Bălilești se ridică la 5,2 milioane de lei – se mai arată în comunicatul de presă al CJ Argeș.
0 Comentarii