Alprom dă semne de revenire, şi-a înfiinţat şcoală de meserii

de | 30.03.2017 13:06 | Economie

12 AlpromAlprom Piteşti, companie controlată de mai mulţi antreprenori locali, aflată în insolvență din iulie 2014, mizează în acest an pe un avans al vânzărilor de 25% faţă de 2016, când fabrica argeşeană a rulat 3 milioane de euro, jumătate din vânzări realizându-se la export.

„Anul acesta mizăm pe o creştere a cifrei de afaceri cu 25% datorită comenzilor pe care le avem. În 2017 avem contracte mai mari pe extern şi ne-am propus să participăm la toate târgurile de profil din ţară“, a declarat pentru ZF Florina Pirciu, directorul economic al Alprom, prezentă la „Mobila Expo“, un târg de mobilă organizat recent în Capitală.
Una dintre principalele probleme cu care se confruntă fabrica de mobilă din Piteşti este lipsa personalului calificat, motiv pentru care Alprom a înfiinţat o şcoală profesională care formează elevi pentru meseria de tâmplari şi tapiţeri.
„De la începutul anului am angajat doar 2-3 persoane calificate, deşi am tot pus anunţuri. Lipsa forţei de muncă ne ţine pe loc, de aceea am şi înfiinţat o şcoală profesională de tapiţeri şi tâmplari. Avem doar 15 elevi care primesc bursă de la primărie, pentru că e greu să convingi părinţii de importanţa unei meserii. Anul acesta, având în vedere că a fost aprobată legea sistemului dual, vrem să mai înfiinţăm o clasă cu 30 de elevi care să primească bani atât de la noi, cât şi de la primărie“, a spus Florina Pirciu.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii