Web Analytics

Suspiciuni că elevi de la ”Brătianu” au consumat alcool la petrecerea de după Balul Bobocilor. Ce spun organizatorii şi conducerea colegiului

de | 22.11.2018 13:09 | Dezvăluiri

Circulă zvonul că săptămâna trecută, în noaptea de vineri, 16, spre sâmbătă, 17 noiembrie, după Balul Bobocilor organizat de Colegiul „I.C. Brătianu”, mai mulți elevi ar fi consumat alcool în cadrul unui after-party organizat chiar de ei. Această petrecere a avut loc după miezul nopții, într-un cort închiriat de același restaurant în care s-a desfășurat Balul Bobocilor. Persoane care au dorit să rămână anonime susțin că au văzut elevi minori vomitând și suspectează că aceștia ar fi consumat băuturi alcoolice.
Am stat de vorbă cu patroana Restaurantului ”Magic Events”, Mari Glonț, care ne-a asigurat că niciun copil de la balul Colegiului „I.C. Brătianu” nu a comandat alcool.
„Copiii nu au avut voie să comande băuturi la bal. Am avut 8 bodyguarzi la ușă, printre ei. Nu vorbim povești, dar vă spun că, în general, noi nu am stat să îl controlăm pe fiecare dacă a băut acasă ceva sau în alte locuri. Pot să vă documentez cu vânzarea, a fost o vânzare foarte mică. La noi nu s-a dat o băutură alcoolică, pentru că noi am avut contract cu «Brătianu», în care scrie clar că nu se dă nicio băutură alcoolică. Decât părinții, sponsorii care au venit au mai cerut băuturi alcoolice. N-am văzut niciun copil beat aici, eu, personal. Dacă o fi venit din afară, asta-i altă treabă. Mai e o problemă, copiii pot pleca de aici, noi nu-i ținem legați. Taxiurile veneau încontinuu, la un moment dat nici nu mai erau copii mulți, pentru că dispăruseră. Multora nu le-a plăcut pentru că știau că băutură nu se dă și atunci s-au dus la alte discoteci, unde se simt ei bine. (…) Așa sunt copiii, pleacă de acasă, dar nu știm în câte cârciumi din Pitești se duc. Acum, dacă spune un om că s-a dus fata lui beată și că a fost la balul de la «Brătianu», asta-i o nerozie”, a precizat Mari Glonț.
Totuși, la after-party, petrecerea organizată după balul bobocilor, elevii majori, care prezentau buletinul, aveau voie să primească băuturi alcoolice. „La after-party, automat, copiii care au avut buletin și peste 18 ani au fost serviți în limită cu ceva de la bar, adică cu un cocktail, bere fără alcool, bere cu alcool, Salitos, acestea s-au consumat, dar numai cu buletinul în mână. Nu s-au dat băuturi ca să se îmbete cineva”, a mai spus Mari Glonț.

„Dacă ar veni o plângere a părinților, nu s-ar justifica”

Alina Manea (foto), directoarea Colegiului „I.C. Brătianu”, spune că petrecerea care a avut loc după Balul Bobocilor nu a fost organizată de conducerea liceului.
„Ceea ce se petrece la after-party nu intră în responsabilitatea nici organizatorică, nici de securitate a profesorilor și a directorului. Lucrul acesta a fost adus la cunoștința părinților prin ședințele de părinți care se fac și care sunt consemnate într-un registru. Acest after-party a fost organizat de o firmă, nu știu să vă spun. Nu am fost implicați sub nicio formă. N-are nicio legătură cu școala, ca să ne delimităm complet de ceea ce – Doamne, ferește! – s-ar fi întâmplat acolo. Dacă au participat elevii de la «Brătianu», au făcut-o cu consimțământul părinților lor. Trebuie delimitat foarte clar acest lucru. Nu a fost organizat de școală, nu a fost la inițiativa școlii. Totul a fost sub supravegherea firmei care a organizat. Și dacă ar veni o plângere a părinților la mine, nu s-ar justifica de nicio culoare, pentru că eu le-aș arăta acordul pe care l-au semnat dumnealor. Nu știu când s-a terminat acest after-party. Eu am plecat de la «Magic» pe la 1 și ceva. Ce s-a întâmplat după aceea nu știu. Da, s-a întâmplat tot acolo, în cortul care era vizavi. La bal, totul a fost în regulă. De ani de zile nu se mai întâmplă nimic. E o constatare îmbucurătoare. Dacă consumă băuturi alcoolice, nu o fac acolo (la bal, n. red.). Îmi aduc aminte că în urmă cu ani buni s-au mai întâmplat astfel de lucruri, unul mai mic care călca strâmb, ca să zic așa”, ne-a asigurat directoarea colegiului.
Petrecerile denumite after-party au început să fie organizate tot mai des de către elevi. „Am înțeles că ei (elevii – n.red.) mai fac, au mai făcut și pe timpul verii astfel de petreceri, tot în cortul de la «Magic», petreceri adolescentine. Așa am auzit, că a început să fie o practică această petrecere dată sub organizarea unei firme. Nu știu ce a presupus sau ce s-a întâmplat acolo”, ne-a mai spus directoarea Colegiului „I.C. Brătianu”, Alina Manea.

„Când acuzi un liceu ca «Brătianu», trebuie să aduci dovezi”

Legat de after-party, patroana restaurantului, cea care le-a închiriat cortul organizatorilor, susține vehement că, deși elevii majori și-au putut comanda băuturi, nimeni nu s-a îmbătat.
„După bal a fost discotecă. Eu am închiriat cortul organizatorilor acestui after-party. Copiii au ascultat muzică până la ora 4 dimineața. Nu știu dacă a fost tot pentru elevii de la bal. Nu a fost treaba noastră. La aceste after- party-uri, cine organizează știe cine vine, eu doar am închiriat cortul și am organizat balul. Balul se face pentru boboci, iar after party-urile, pentru copii mai mari. (…) Vânzarea a fost extraordinar de proastă. La after-party, celor care au avut peste 18 ani și au venit cu buletinul la bal normal că li s-a dat ceva, dar, doamnă, n-aveau bani. Oamenii sunt răi, dar să vină cu documente, cu fotografii. Așa poate să spună oricine, dar ar trebui să vină cu documentație, să arate că fetele acelea au băut la «Magic». Numai cu dovezi se face ceva. Vorbe?! Când acuzi ceva, mai ales un liceu ca «Brătianu», trebuie să aduci dovezi. Eu n-am văzut pe cineva beat. Am accepta noi? Noi, când închiriem, le spunem să nu se îmbete, să nu dea băuturi alcoolice. Eu și pe garduri am afișe în care se spune că nu se consumă băuturi și nici nu se vine cu băuturi din afară. Nu a fost nimeni beat, dacă s-ar fi întâmplat, chemam salvarea. Copiii erau ok, au dansat”, ne-a mai explicat patroana restaurantului ”Magic Events” din Trivale.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii