Web Analytics
scris luni, 15.08.2022

Alina Gorghiu, la Ziua Marinei: „România este și va rămâne un aliat și un partener de încredere al NATO”

Președintele interimar al Senatului României, Alina Gorghiu, participă luni, 15 august 2022, în portul Constanța, la ceremoniile aniversare dedicate Zilei Marinei Române.

Alina Gorghiu, la Ziua Marinei: „România este și va rămâne un aliat și un partener de încredere al NATO”

Cea de-a 120-a ediție a Zilei Marinei Naționale este organizată într-un moment dificil, atât pentru regiunea Mării Negre, cât și pentru frontierele externe ale Uniunii Europene și ale Alianței Nord-Atlantice, în care România joacă un rol activ, fiind un exemplu de consolidare a securității regionale.

Citește și: Forțele Navale Române sărbătoresc Ziua Marinei

Forțele Navale reprezintă o componentă esențială a Armatei României, iar devotamentul, spiritul de sacrificiu și implicarea militarilor români asigură consolidarea armatei moderne a țării noastre, o armată puternică care contribuie, în permanență, la menținerea securității naționale, a siguranței românilor, precum și a securității spațiului euroatlantic, ca stat membru al NATO, care îndeplinește cu profesionalism toate angajamentele asumate.
Aniversarea Zilei Marinei Române are o importanță aparte anul acesta, în contextul împlinirii a 25 de ani de parteneriat strategic între România și SUA – o confirmare a aprofundării relațiilor dintre cele două țări în varii domenii de activitate, în special în domeniul securității, al rezilienței, la nivel guvernamental, precum și la nivelul diplomației parlamentare.

Citește și: În ziua de 15 august, în România se sărbătorește Ziua Marinei

„Parlamentul României va continua să aibă un rol activ în susținerea dezvoltării și modernizării armatei române, prin toate instrumentele legislative pe care le are la dispoziție.
România este și va rămâne un aliat și un partener de încredere al NATO, cu o contribuție esențială pentru gestionarea și menținerea securității Flancului Estic.
Summitul de la Madrid a luat decizii istorice în sprijinul consolidării securității și apărării pe Flancul Estic al NATO și în regiunea Mării Negre, obiective urmărite și promovate activ de România și care au fost îndeplinite în integralitate.
România a acționat cu determinare la nivel politic, diplomatic și economic și a obținut rezultate tangibile pentru recunoașterea relevanței strategice a zonei Mării Negre pentru securitatea euroatlantică. Noul Concept Strategic al NATO confirmă fără echivoc, pentru prima dată într-un document programatic Aliat, importanța Mării Negre drept zonă strategică de interes pentru comunitatea euroatlantică, asigurând o vizibilitate fără precedent regiunii din care facem parte.”, a afirmat Alina Gorghiu.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Aventura politică a săptămânii

O vorbă din folclorul urban spune că, atunci când cineva scapă în mod miraculos dintr-o situație dificilă, înseamnă că “i-a trecut glonțul pe lângă...

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...