Web Analytics
scris miercuri, 27.07.2022

Alina Gorghiu, președintele PNL Argeș: „Reforma în Educație, credibilă și cu autoritate doar cu dezbateri publice în spate”

Președintele PNL Argeș, Alina Gorghiu, a transmis un mesaj prin intermediul unui comunicat de presă în care a menționat faptul că țara noastră are nevoie urgent de un sistem al Educației. Un sistem la un nivel nou, eficient, accesibil, flexibil incluziv și corect conectat la cerințele pieței munci. Totodată aceasta a îndemnat persoanele interesate să transmită opinii, propuneri sau sugestii, pentru o calitate superioară a actului educațional în viitor.

Alina Gorghiu, președintele PNL Argeș: „Reforma în Educație, credibilă și cu autoritate doar cu dezbateri publice în spate”

Citește și: Primarul Liviu Năstase: „Îmi asum ce spun. (…) Poliţia nu are curaj”

România are nevoie urgent de un sistem al Educației la un nivel nou, eficient, accesibil, flexibil incluziv și corect conectat la cerințele pieței muncii, dar și cu nevoile reale ale tuturor actorilor implicați. Guvernul condus de PNL consideră că un pas necesar pentru o reformă solidă a Educației, credibilă și cu autoritate și care să reunească toate așteptările societății este reprezentat de consultările publice.

În acest sens, proiectele celor două legi ale educației – Legea învățământului preuniversitar și Legea învățământului superior – la realizarea cărora au contribuit peste 10.000 de specialiști și care conțin soluții și mecanisme de implementare, prin raportare la țintele din Raportul „România Educată”, au fost lansate în consultare publică, pe site-ul Ministerului Educației, termenul de încheiere fiind 24 august. Un altfel de viitor pentru România înseamnă, acum, un sistem de educație construit pe principii solide, sănătoase.

Citește și: Liberalii anunţă ruperea alianţei cu USR la Câmpulung

Invit, prin urmare, pe toți cei interesați, mai ales pe cei cu expertiză în domeniu, să depună amendamente, să transmită opinii, propuneri sau sugestii, pentru o calitate superioară a actului educațional în viitor. PNL este partidul care încurajează contribuția societății civile la luarea deciziei, precum și transparența decizională.” a precizat Alina Gorghiu în comunicat.

Sursa foto: G4media.ro

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită