Web Analytics
scris vineri, 19.05.2023

Alina Gorghiu: „Mulțumesc Institutului Cultural Român că a pus Curtea de Argeș pe harta orașelor care găzduiesc Festivalul Filmului European”

După cum v-am informat, la Curtea de Argeș a debutat, joi, 18 mai, în premieră, Festivalul Filmului European, organizat de Institutul Cultural Român.

Alina Gorghiu: „Mulțumesc Institutului Cultural Român că a pus Curtea de Argeș pe harta orașelor care găzduiesc Festivalul Filmului European”

Citește și: Teatru de Studio la Pitești. Final de festival internațional

Orașul regal a devenit astfel, gazda unuia dintre cele mai importante evenimente cinematografice din România. Iar la prima proiecție, Strah/Fear/Frică, sala a fost plină, aproximativ 400 de argeșeni fiind prezenți, în prima zi, la acest film bulgăresc nominalizat la Premiile Oscar.

„A fost locul pentru primele lecții de pian, primele lecții de balet”

Nu aveți idee cât de multe amintiri mă leagă de acest loc! Casa de Cultură din Curtea de Argeș a fost locul pentru primele lecții de pian, primele lecții de balet, îmi amintește de copilăria mea!  De aceea voi face orice efort pentru ca Orașul nostru Regal să beneficieze de evenimente care să ne bucure inima, ochiul. Iată că Festivalul Filmului European ajunge pentru prima oară la Curtea de Argeș! Mulțumesc Institutului Cultural Român, președintelui instituției, Liviu Jicman, că a introdus pe harta orașelor în care se desfășoară cea de-a 27-a ediție a festivalului Curtea de Argeș. Este o onoare, Liviu, că astăzi ești alături de noi, că pui orașul nostru pe harta culturii!”, a spus, într-o gală specială, Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului, potrivit unui comunicat de presă al PNL Argeș.

Curtea de Argeș este gazdă, în premieră, pentru Festivalul Filmului European, organizat de Institutul Cultural Român, cu sprijinul Comisiei Europene în România și EUNIC Romania, în parteneriat cu Uniunea Cineaștilor din Romania – UCIN, ambasadele, centrele și institutele culturale europene. Mulțumesc publicului care a umplut sala Centrului de Cultură și Arte „George Topârceanu” la proiecția filmului Strah/Fear/Frică (regia Ivaylo Hristov) din această seară. Mulțumesc Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului, care a acceptat invitația noastră și a vorbit în deschidere despre importanța accesului la film și la produse culturale în general”, a spus, la rându-i, Liviu Jicman, președintele Institutului Cultural Român, conform sursei citate.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *