Web Analytics
scris joi, 22.02.2024

Alina Gorghiu, la Tokio: „Suntem parteneri strategici cu Japonia și acționăm în consecință”

Miercuri, 21 februarie, ministra justiției, Alina-Ștefania Gorghiu, și omologul japonez, Ryuji Koizumi, au semnat prima declarație de cooperare între Ministerele Justiției din România și Japonia în domeniul justiției de la stabilirea Parteneriatului Strategic între România și Japonia.

Alina Gorghiu, la Tokio: „Suntem parteneri strategici cu Japonia și acționăm în consecință”

Citește și: Accident la Albota, paramedicii acordă primul ajutor

România este prima țară din Uniunea Europeană cu care Japonia semnează o astfel de Declarație și a 11-a din lume.

Documentul a fost semnat în contextul vizitei ministrei justiției la Tokyo și are ca obiective dezvoltarea prieteniei reciproce și a cooperării între cele două țări, precum și schimburile de experiență în domeniul dreptului și justiției.

La semnarea Declarației, Alina-Ștefania Gorghiu, a declarat: „Suntem astăzi aici ca Parteneri Strategici. Declarația pe care urmează să o semnăm este un mesaj puternic că vom acționa în consecință, inclusiv în domeniul justiției! Declarația de cooperare între România și Japonia în domeniul justiției aduce o colaborare mai strânsă între sistemele noastre penitenciare și de probațiune și va servi elaborării Strategiei Naționale privind Prevenirea Recidivei”.

În acest context, ministra justiției a amintit că „România a făcut progrese în ceea ce privește diminuarea recidivei. În 2008, rata de recidivă era 46,32%, iar în 2023 a fost de 36,93%. În arcul celor 16 ani, în ultimii 2 ani ne menținem sub procentul de 37%. Însă ceea ce lipsește sistemului românesc este modelul japonez axat pe acțiune comunitară”.

Și pe pagina de Facebook, ministra Alina Gorghiu a scris: „Suntem parteneri strategici cu Japonia și acționăm în consecință”, menționând, totodată că „de 16 ani, rata recidivei e în scădere. Însă avem nevoie de experiența japoneză în domeniul acțiunii comunitare. Această declarație înseamnă o colaborare mai strânsă între sistemele noastre penitenciare și de probațiune”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *